1. Pokémon Sword en Shield-trailer toont Galarian Forms

Pokémon Sword en Shield-trailer toont Galarian Forms

Onder andere Galarian Weezing en Zigzagoon te zien

De Galarian Forms van verschillende pokémon zijn te zien in een nieuwe trailer van Pokémon Sword & Shield.

In de trailer worden Galarian-varianten van Weezing, Zigzagoon en Linoone getoond. Ook de nieuwe pokémon Obstagoon en Morpeko zijn aangekondigd. Deze laatste pokémon heeft twee modi met verschillende aanallen; een met een volle maag en een hongerige versie. Tevens is een nieuw team onthuld genaamd Team Yell en de nieuwe rivalen Bede en Marine.

Eerder werd de Gigantamaxing-tranfsormatie al onthuld, waarmee spelers hun pokémon gigantisch kunnen laten groeien en van vorm kunnen laten veranderen.

Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn vanaf 15 november verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • dit hadden we nodig
 • Het is nu wel heel duidelijk dat het team achter Pokemon zonder creatieve ideeën zit en maar wat random onzin in de games gooit. Jammer ik had wel veel zin in een Pokemon RPG die ik op mijn TV kan spelen maar de hype is wel een beetje weg na die gigantamaxing onzin.
 • De galarian forms van deze Pokémon vind ik wel grappig en team yell pas wel in het thema dat de game aan lijkt te nemen. Maar het is wel verre van de kwaliteit van gen 1,2 en 3 naar mijn mening.
 • Dit is geen Pokémon, wat een grap is dit seg.
 • @CyberFl
  wat is het dan wel?
 • Pokemon, ooit zo'n fantastische populaire franchise. GHet aantal reacties onder een artikel als deze spreekt al boekdelen over hoe Gamefreak hier de plank volledig misslaat.
  Ik ga de game desondanks wel in huis halen, gewoon omdat ik weer zin heb om mijn team tot max te gaan trainen. Zonde van het dynamaxen, maar de core gameplay van pokemon zal wel in stand blijven.
 • @gertjun

  'Ik ga de game desondanks wel in huis halen'

  En precies HIERDOOR blijven de Pokemon games immens populair. Mensen kopen ze toch wel. GF: Lekker lui en toch cashen.
  Ik ga SS zelf ook gewoon kopen hoor, dus ik draag er net zo hard aan bij, maar er lopen teveel hypocrieten rond die constant zeiken, maar de games uiteindelijk toch kopen.

  Tja…
 • @Piet S.
  Helemaal eens met je punt, maar ik wil zo graag weer een nieuwe pokemon spelen :'(:P. Ikzelf had liever gezien dat de gehele pokedex aanwezig was, zeker omdat ik al een hoop pokemon gemist heb omdat pokemon Y mijn laatste game was in de franchise. Het dynamax voelt meer als een totaal uit de klauwen gelopen gimmick dan een verdiepende toevoeging. De nieuwe regionale varianten van pokemon vind ik dan wel erg tof, hoewel dit natuurlijk ook iets over the top kan gaan zijn. Wat mij betreft had GF qua innovatie nog wat luier mogen zijn. Ik was al dik tevreden met de hele pokedex over 2 (net als pokemon silver/gold of misschien wel 3) gebieden met elk 8 gyms in een varierende wereld in een mooi 3D jasje afsluitend met een dikke elite 4 en champion. Gewoon vasthouden aan het oude (misschien wel vastgeroesten) concept wat deze franchise juist zo populair heeft gemaakt. Maar ja, dan gaan mensen weer dingen roepen als cashcow, de Fifa van nintendo etc. Het is eigenlijk ook nooit goed :P
 • @gertjun
  Ik begrijp niet waarom iedereen dynamaxing af loopt te zeiken. Battle technisch zou het eventueel erg interessant kunnen worden. In de trailers is al te zien dat er vaak een weather condition onstaat bij het gebruik van bepaalde aanvallen. Dit kan bepaalde pokemon relevant maken, en nieuwe diepgang geven aan een battle. Het ziet er wat vreemd uit, ben ik met de meeste eens, maar ik vind dit beter dan die "lame-ass" Z-moves. En daar hoorde je ook niet veel over klagen.

  Ik heb oprecht het idee dat mensen alles nu maar lopen af te zeiken puur omdat er geen volledige pokedex in zit. Als die erin had gezeten, weet ik zeker dat velen dynamaxing enzo niet hadden lopen af te zeiken.

  Tip van de dag: niet met de keuzes van Gamefreak eens? Gewoon niet kopen.
 • @blue_blade_3

  Njaa afzeiken, ik niet hoor, vind het alleen over the top, maar we zullen zien. Ik hoop dat het inderdaad veel dynamiek gaat toevoegen aan de battles, wellicht dat de moeilijkheidsgraad daarmee ook een beetje omhoog kan; verkeerde moment dynamax tegen een gymleader, kleine kans dat je de battle nog gaat winnnen, etc.

  Je tip vd dag is voor de echte zeikerds; als je een game niks vindt, koop hem dan niet, maar je kunt ook bepaalde keuzes raar vinden en de core gameplay nog steeds tof genoeg vinden om de game alsnog te kopen. Je kunt nog steeds gewoon balen dat een ontwikkelaar de keuze maakt bepaalde wegen in te slaan terwijl je liever had gezien dat ze de huidige weg voortzette, god weet wat er op die weg nog op je pad kan komen.
 • @gertjun
  Ik bedoelde het ook meer over het algemeen (misschien had ik het niet als reactie op jou moeten plaatsen).
  Tuurlijk is het jammer dat niet alle Pokémon erin zitten (ik kan zo mijn shinies ook niet bij elkaar houden). Maar ik vind bij een nieuwe gen de Pokémon het allerbelangrijkste. Voor mij wordt dat dus nog even afwachten. Ik hoop echt dat sobble een coole final evolution heeft. Die van de onderstaande link zou ik bijvoorbeeld echt tof vinden:

  https://nl.pinterest.com/pin/797911258960899377/
 • @blue_blade_3

  Ow ik snap wel dat je het algemeen bedoelde hoor, kunt het juist beter onder mijn reactie zetten om deze sectie overzichtelijk te houden. Als je ooit ziet hoe vaak er hetzelfde wordt geroepen onder een artikel met 100+ comments :P. Ik sluit me wel aan bij je opmerkingen, maar ik zou eerder willen zeggen; voor alle zeikerds, geef het een kans. Hoewel er ook wat valt te zeggen over dat je een signaal af kan geven aan een developer als alle fans besluiten iets niet te kopen.

  Ik hoop dat alle starters vette evoluties hebben :P Zelf start ik nagenoeg altijd met een fire-type pokemon, gewoon omdat ik dit een vet type vind. Misschien moet ik mezelf eens uitdagen door met een andere te starten en dan een vette fire-type in de wereld te vinden; zeker nu ik waarschijnlijk 60% vd pokemon niet eens ken. Ook vet om te zien trouwens hoeveel fanart er beschikbaar! Nog nooit echt naar gekeken.
 • @gertjun
  Klopt, is altijd wel leuk om te zien wat mensen kunnen maken. Zelf start ik altijd met een water Pokémon (behalve gen 2, chikorita blijft geweldig vind ik).

  Ik hoop voor jou dat scorbunny een coole type combo krijgt. Zou het echt slecht vinden als het weer fire/fighting wordt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren