1. Game Freak reageert op kritiek Pokémon Sword en Shield

Game Freak reageert op kritiek Pokémon Sword en Shield

Een moeilijke beslissing

Mr. Junichi Masuda van Game Freak, de producent van Pokémon Sword en Shield heeft een bericht geschreven gericht aan alle Pokémon-fans over de aankomende games.

Masuda begint met het bedanken van alle fans die zoveel om Pokémon geven. Hij geeft aan dat hij alle reacties en opmerkingen rondom het nieuws van Pokémon Sword en Shield respecteert en waardeert. Tijdens de E3 werd door Nintendo bevestigd dat niet alle pokémon uit de vorige games overgezet kunnen worden naar Shield en Sword.

''Wij zijn, net als jullie, enorm gepassioneerd over Pokémon en elk spel is even belangrijk voor ons" De Pokémon-franchise heeft inmiddels zoveel generaties pokémon uitgebracht dat het steeds lastiger wordt om elke pokémon aan het nieuwe spel toe te voegen. Er zijn er simpelweg te veel. "Ik wil jullie laten weten dat het een hele moeilijke beslissing was voor mij" gaat Masuda verder. Het betekent echter niet dat wanneer een pokémon niet voorkomt in Shield en Sword, dat deze Pokémon ook niet meer in de volgende spellen verschijnt.

De wereld van Pokémon blijft evolueren, de Galar-regio zit vol met nieuwe wilde Pokémon, nieuwe trainers en nieuwe avonturen voor de speler. "We stoppen ons hart en ziel in dit spel, en we hopen dat jullie ons willen vergezellen in dit nieuwe avontuur" aldus Masuda.

Pokémon Sword en Shield verschijnen op 15 november 2019 exclusief voor Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • Er zijn ook genoeg mensen op Reddit die enorm teleurgesteld zijn in de grafische evolutie van Pokemon.

  https://nintendosoup.com/wp-content/uploads/2019/06/pokemon-sword-shield-ocarina-of-time-tree-banner-jun162019-900x576.jpg
 • @Don Carpaccio

  Dayum
 • @Don Carpaccio

  Dit is echt waardeloos inderdaad. Kijk hoe mooi games als BotW & SMO eruit zien en dan komen ze met dit aankakken. Ik ben totaal geen graphics whore, maar dit lijkt echt een ‘snel snel’ projectje te worden. LGP/E > SS.

  Dat niet alle Pokemon aanwezig zijn, zou mij persoonlijk echt een reet roesten, maar ik kan wel begrijpen dat anderen dit raar/waardeloos vinden.

  GF is in mijn ogen niet goed bezig en dat Nintendo dit soort zaken goedkeurt, gaat mij ook echt de pet te boven.

  Pokemon lijkt op z’n retour. Na gen 3 (incl. remakes) hebben we geen 1 echte topgame meer gekregen.
 • @Piet S.

  En de Pokéball Plus is niet eens compatibel als controller. Over een overpriced gadget gesproken…
 • @Mister Frowdo

  Niet mee eens, maar dat mag jij natuurlijk vinden. :)
 • @Piet S.

  Had jij die Pokéball Plus niet graag willen gebruiken voor Sword of Shield? Ik bedoel, erg inventief of vernieuwend ziet de gameplay er niet uit tov andere Pokémon games. Hoe moeilijk had het kunnen zijn om dit ook als controller compatibel te maken? Laat staan dat ze een tweede commerciële golf aan gadgets hadden kunnen lanceren. Als ik het internet afspeur zie ik toch nog mensen die dat jammer vinden.

  Kijk bv eens hoe Zelda zich innoveert tov de Pokémon gamefranchise. Nintendo mag hierbij wel wat meer uit zijn schulp komen om de fans tevreden te houden.

  Op dit moment denk ik dat ik 'm niet in huis ga halen. Maar zoals ik al zei, er komt nog genoeg dit najaar om me tevreden te houden.
 • @Mister Frowdo

  O, natuurlijk had ik 'm graag willen gebruiken voor SS! Zeker!
  Maar voor mijn gevoel heb ik de Pokeball controller al zoveel gebruikt i.s.m. LGP, dat ik het geld er al uit gehaald heb (om het zo maar even te zeggen).

  En ik ben het met je eens hoor! Er zit zo ONTZETTEND veel potentie in de Pokemon franchise, maar GF blijft echt hangen in het jaar 2009. Pokemon zal voor mij altijd leuk/top blijven, maar de games voelen altijd (sinds +/- 10 jaar) een beetje hetzelfde aan. Zo zonde.

  Pokemon blijft t.o.v. Zelda en ook Mario inderdaad echt te veel in het verleden hangen en ik denk eerlijk gezegd dat zowel GF als Nintendo hier schuld aan hebben, maar dat GF de meeste blaam treft (innovatie niveau 0 en de 'snel snel' mentaliteit).
 • @Piet S.

  Mijn Pokémon Let's Go Pikachu ligt al sinds begin dit jaar stof te happen. Ik vond het hele concept gewoon net iets te eenvoudig. Het vangen van Pokémon was daarom een pluspunt wanneer je die controller hebt. Het werkte verslavend, maar net niet verslavend genoeg om me geboeid te houden.

  Toen de trailer uitkwam van Sword en Shield was ik superblij. Ik dacht dat ze sowieso de Pokéball Plus zouden compatibel maken. Toen Nintendo op de E3 de Pokéball toonden, was ik euforisch. Toen bleek het gewoon een functie te hebben om met je Pokémon op wandel te gaan.

  Nintendo, het zijn toch Japanse grapjurken!
 • @Mister Frowdo

  Als ik eerlijk ben interesseert mij dat hele Pokeball Plus verhaal mij niet zoveel.

  Dat S/S zo blijven hangen in het verleden, vind ik een heel stuk erger.
 • @Piet S.

  SMO zag er ook aanzienlijk slechter uit in trailers.
  En Nintendo heeft niet heel veel te willen, ze zijn maar 50% de baas over GameFreak en de Pokémon Company. Het is een hele ingewikkelde constructie tussen die drie bedrijven, vind ik.
  Maar GameFreak heeft ook nooit zoveel tijd om aan games te werken, aangezien ze afhankelijk zijn van veel te veel dingen zoals de anime, trading card game, speelgoed, etc.
  'Meer werknemers', GameFreak heeft zijn personeel al verdubbeld sinds Sun & Moon.
  Probleem is denk ik meer dat ze zich op teveel dingen richten. Let's Go, Town en Sword & Shield.

  Maar I don't care, deze games zien er nog steeds beter uit dan ieder Pokémon game eerder was, en het is ook eindelijk in HD te aanschouwen. 'Ze zijn lui', nee, ze hebben dezelfde designs gebruikt maar hebben waarschijnlijk alles opnieuw moeten animeren wegens de resolutie van de 3DS(320x240) minstens drie keer zo klein is als de Switch. Upscalen werkt dan gewoon niet, dan ziet alles er heel erg lelijk uit, probeer dat thuis met een foto…van 1080 naar 240 naar 1080.

  Daarnaast ben ik opgegroeid met Gen 3, 4 en 5…alle drie de gens zijn gewoon goed, met name 4 vanwege de Gen 2 remakes.
  Gen 6 was vreselijk, en Gen 7 heb ik overgeslagen omdat het mij niet aantrok.
 • @Ardyn

  'Aanzienlijk slechter' is erg overdreven. Meer 'minder goed'. Bekijk die pre-release trailers van SMO nu nog maar eens. Daarnaast zag de eerste SMO trailer er wel aanzienlijk beter uit dan de laatste Pokemon SS trailer. Ik snap dat Mario het paradepaardje van Nintendo is, maar zo'n verschil..?

  De zaken die jij opnoemt zullen vast en zeker meespelen, maar als ik heel eerlijk ben interesseert mij dat allemaal vrij weinig (dit klinkt lulliger dan dat ik het bedoel hoor, haha)… Het eindresultaat moet goed zijn. De evt. problemen die zich achter de schermen afspelen mogen ze lekker bij GF/Nintendo oplossen.

  LGP&E zien er tot op heden beter uit dan S&S, dus er mag wat mij betreft nog flink aan gesleuteld worden. Van mijn part stellen ze de games uit tot mid 2020. En ja, ik ben serieus.
  O en m.b.t. het 'ze zijn (niet) lui' gedeelte: Check dit even en kom er dan nog eens op terug. Bekijk heel zijn account maar eens, gewoon voor de gein. Serieus interessant!

  Ik ben begonnen met Red, oftewel gen 1. Gen 1, 2 & 3 waren (en zijn) echt fantastisch, daarna werd het alleen maar minder. Alhoewel zowel gen 4 als 5 beide amusant zijn, valt gen 4 qua Pokemon feeling voor mij buiten de boot i.v.m. de voorgaande gens en toen ik White voor de eerste keer speelde, had ik serieus het gevoel dat ik een fan rom hack aan het spelen was. Ik vond het er zo vreemd uitzien allemaal. Gen 6 vond ik wel weer tof en gen 7… Was weer een vreemde eend in de bijt. Verder vind ik alle remakes van gen 1 t/m 3 fantastisch (incl. LGP/E)! De beste Pokemon games ooit zijn voor mij OR&AS! Geen twijfel.

  Gen 8 doet veel goed, zoals gyms terugbrengen, een gedeeltelijk open wereld introduceren, etc., maar ze kunnen er echt ZO-VEEL meer uithalen, dan wat we tot nu toe gezien hebben… Zonde…
 • @Don Carpaccio

  Er staat expliciet bij elke video dat het nog niet de definitieve versie is. Ik denk dat er nog wel een render overheen gaat.
 • @Gilbie

  Ik ben normaal gesproken positief met veel zaken m.b.t. Nintendo, maar ik betwijfel ten zeerste of de graphics nog een overhaul krijgen.
 • Op dit moment heeft het "tree-house filmpje" meer dan 75K dislikes. Ik snap dat mensen teleurgesteld zijn, maar ik weet zekeren dat meer dan de helft van deze mensen de game gewoon kopen.

  Mij zal het een worst wezen. Ik speel de games voor de shinies, en alle oude Pokémon kan ik in de oude games vangen. Ik koop het in ieder geval gewoon.
 • @blue_blade_3

  Ik heb 'm gepre-ordered, maar ik wacht af tot de reviews er zijn. Ik weet nog niet of hij in huis komt. De teleurstelling is tot nu toe groter dan de hype.

  Het najaar heeft gelukkig nog genoeg te bieden buiten Pokémon.
 • @Mister Frowdo
  Snap ik. Mensen moeten het ook gewoon niet kopen als ze het er niet mee eens zijn. Maar ik vind wel, wie A zegt moet ook B zeggen.
 • @blue_blade_3

  Ik zeg desnoods het hele alfabet voor je.
 • @Mister Frowdo
  Ja in jou heb ik alle vertrouwen natuurlijk!
 • @blue_blade_3

  De National Dex heb ik geen problemen mee, ik vind het alleen wel onlogisch dat ze doodleuk een service systeem aankondigen om Pokémons over te brengen, maar deze dan niet in de games kunnen komen.
  Ik zelf doe de "Ash-manier", elke regio een nieuw team met vooral pokémons die ik nooit gebruikt heb.

  En mensen die zeggen dat gamefreak 'lui' is, ze hebben honderden pokémons opnieuw geanimeerd in HD. Ze hebben de designs niet aangepast.
  Daarnaast wordt dit nog steeds de mooiste 3D Pokémon game ooit, en de eerste HD game in de franchise.
  'enkel upscalen', de 3DS had een resolutie van 240p…de Switch is minimaal 720p. Probeer een foto van jezelf van 1080p naar 240p en dan terug te zetten naar 1080p.
 • @Ardyn

  Check mijn nieuwe comment.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren