1. Game in Verenigde Staten kan voorgeschreven worden door dokter

Game in Verenigde Staten kan voorgeschreven worden door dokter

Zou helpen tegen de symptomen van ADHD

Een game is als eerste goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse voedsel en medicijnen administratiebureau, om voorgeschreven te worden als behandeling. De game moet nog uitkomen.

De game is ontwikkeld door EndeavorRX en gemaakt voor de iPhone of iPad en mag nu voorgeschreven worden door doktoren om ADHD-symptomen te verminderen. Om de game daadwerkelijk als medische behandeling aan te kunnen bieden moest het door zes jaar aan klinische testen doorstaan voordat het uiteindelijk goedgekeurd werd door de FDA (Food and Drugs Administration).

In Endeavor probeer je obstakels te ontwijken en items te verzamelen. Op de website van EndeavorRX staat dat de game anders is dan andere actiegames die kinderen spelen. “De behandeling is toegevoegd in de game en is wetenschappelijk ontworpen om een kinderbrein uit te dagen tijdens de behandeling, de game vraag de aandacht van het kind en de focus op meerdere taken tegelijk.”

Uit een van die studies kwam naar voren dat een op de drie kinderen, na het spelen van Endeavor, geen meetbare symptomen van ADHD hadden. De kinderen speelden de game 25 minuten per dag, vijf dagen per week en dat vier weken lang voordat dit resultaat te zien was.

Al helpt de game dus wel tegen symptomen van ADHD, de onderzoeken waarschuwen ook dat de resultaten niet voldoende zijn om Endeavor als vervanging te zien voor aanbevolen ADHD-behandelingen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

  • Video games hebben ook heel veel geholpen met leren om te gaan met mijn Autisme, films en series net zo goed…
  • "Uit een van die studies kwam naar voren dat een op de drie kinderen, na het spelen van Endeavor, geen meetbare symptomen van ADHD hadden. De kinderen speelden de game 25 minuten per dag, vijf dagen per week en dat vier weken lang voordat dit resultaat te zien was."

    Benieuwd hoe lang het resultaat aanblijft: een dag, een week, een maand?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren