1. Game Mania verkoopt Animal Crossing en Doom Eternal vanaf morgen

Game Mania verkoopt Animal Crossing en Doom Eternal vanaf morgen

Winkels sluiten vanwege coronavirus

Alle vestigingen van gamewinkelketen Game Mania gaan vanaf donderdag dicht. Animal Crossing: New Horizons en Doom Eternal zijn om die reden vanaf morgen al te koop.

In een verklaring legt Game Mania uit dat ze de gezondheid van klanten en werknemers niet langer meer kunnen waarborgen. Daarom is het besluit genomen om alle vestigingen in Nederland te sluiten. De webwinkel blijft nog wel beschikbaar.

Daarnaast geeft Game Mania aan dat vanwege het sluiten van de fysieke winkels de verkoop van zowel Doom Eternal als Animal Crossing: New Horizons morgen van start gaat. Mensen met een reservering of die gebruik willen maken van de inruilactie kunnen tot uiterlijk 19:00 uur naar de winkels toekomen.

Het is onduidelijk of het besluit in samenspraak met Nintendo is genomen. Lees hieronder de officiële verklaring van Game Mania aan Gamer.nl:

"Wij hebben de keuze gemaakt om zowel Animal Crossing: New Horizons als DOOM Eternal vanaf woensdag 18 maart in de verkoop te laten gaan als reactie op de problematiek die het coronavirus met zich meebrengt. In tandem met het bericht rond de vervroegde release van beide titels hebben wij eveneens vandaag bekend gemaakt dat wij onze winkels vanaf donderdag 19 maart tijdelijk en tot nader order zullen sluiten. Dit ten gevolge van de ongekende gezondheidscrisis die Covid-19 (coronavirus) met zich meebrengt. Game Mania neemt dit zeer serieus en geeft prioriteit aan de gezondheid van onze medewerkers én klanten.

Doordat wij onze winkels vanaf aanstaande donderdag zullen sluiten vonden wij het belangrijk dat klanten van Game Mania de kans krijgen om in deze moeilijke tijden toch nog te kunnen genieten van Animal Crossing: New Horizons en DOOM Eternal. Door de release van beide titels te vervroegen steken wij een hart onder riem van gamers en zien wij ze met veel plezier vertrekken naar een virtueel zonnig eiland in Animal Crossing, of naar de ruimte om demonen te slayen in DOOM Eternal."

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Mijn werkgever is minder zorgzaam.

  We hebben amper werk (dankzij slecht management) en zitten meer met onze vingers te draaien dan wat anders.

  Een van de managers heeft ook nog pintjes gedronken in het café net voordat men moest sluiten van de regering.
  Zonde dat er zoveel leiders geen voorbeeldfunctie hebben. Laat staan met mensen kunnen omgaan.
 • @Don Carpaccio

  Ja ongelofelijk. Bij ons is het zelfs alsof er niks aan de hand is. Er blijven producten binnenkomen en uitgaan en bij de buitendienst lopen mensen rond die verkouden zijn maar toch worden gevraagd om alleen naar huis te gaan als je echt ziek bent. Dan hebben gespreide pauzes en advies om 1.5 m afstand te houden weinig zin natuurlijk…

  Al die maatregelen hebben geen enkel nut als de helft van de bevolking er niets mee doet. Vraag me echt af waar we volgende week staan met nieuwe besmettingen en overleden mensen.
 • Het gevaar is natuurlijk dat veel mensen nu op woensdag hun game gaan afhalen. Dat zorgt daar dan weer voor lange wachtrijen…
 • Hoe zit het met games die in april en mei komen enzo? Allemaal vertraging of?
 • @wiebeamalur
  Zal per game verschillen. Kleinere studio's kunnen misschien makkelijker op afstand blijven werken zou ik denken. Maar er gaan ongetwijfeld games vertraging oplopen.

  Minecraft Dungeons is de eerste waarvan ik een bericht heb gezien. Ze doen hun best om de oorspronkelijke datum (in april) te halen, maar sluiten ook niet uit dat het later wordt. Iedereen is afhankelijk van factoren waar niemand invloed op heeft. Afwachten maar…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren