1. Game releases van juni 2019 – Voor altijd Mario spelen

Game releases van juni 2019 – Voor altijd Mario spelen

En racen met Crash Team Racing en F1 2019

Tegenwoordig is er zelfs in juni wat boeiends te spelen. Zo lanceert Nintendo deze maand Super Mario Maker 2 en vinden we de twee uitersten van racegames met Crash Team Racing: Nitro Fueled en F1 2019. Ook krijgt de 3DS zelfs een nieuwe game en verschijnt na lang wachten Bloodstained: Ritual of the Night. Dit zijn de game releases van juni 2019!
4 juni

Persona Q2: New Cinema Labyrinth 4 - 3DS

In juni krijgt de 3DS zowaar een nieuwe game. Persona Q2: New Cinema Labyrinth is het vervolg op de spin-off-serie die Atlus vijf jaar geleden begon op Nintendo’s handheld en is in feite een mix van Etrian Odyssey en schattige Persona-helden. In willekeurige gevechten banen spelers zich een weg door kerkers, ondersteund door Persona-monsters die je kunt inzetten. Het vechtsysteem is daarmee vergelijkbaar met het eerste deel, maar New Cinema Labyrinth voegt een aantal nieuwe elementtypes toe die de boel nét wat boeiender maken. Ook bevat de game naast de volledige cast van het tweede en derde deel ook alle personages uit Persona 5, die een nieuw verhaal beleven in door populaire films geïnspireerde kerkers. In Japan wordt de game uitstekend ontvangen, dus 3DS-bezitters hebben mogelijk iets om naar uit te kijken.
Persona Q2

18 juni

Bloodstained: Ritual of the Night 18 – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Castlevania-regisseur en -producer Koji Igarashi brengt in juni eindelijk z’n passieproject uit, Bloodstained: Ritual of the Night. Het is geen geheim dat de game veel elementen leent uit de klassieke Castlevania-games. Er zijn talloze upgrades die gesloten paden openen, pittige vijanden en sporadische kisten met belangrijke hulpmiddelen. De setting is met het Demon Castle dan ook heerlijk verwant aan Symphony of the Night, waarin protagonist Miriam haar vloek probeert te verbreken. Verder bevat de game een ‘2,5D’-stijl, in tegenstelling de 8-bit-titel Bloodstained: Curse of the Moon, dat aanvankelijk een Kickstarter-bonus was. Die game werd vorig jaar uitgebracht als opwarmer en ontving lovende recensies, dus laat Igarashi’s hoofdgerecht maar komen.

21 juni

Crash Team Racing: Nitro Fueled – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Als we heel eerlijk zijn is er nog geen écht goede kartracer te vinden op de PlayStation 4, maar hopelijk komt daar in juni verandering in. Crash Team Racing: Nitro Fueled is namelijk een remake van de befaamde Crash-game van Beenox, het bedrijf dat ook de N. Sane Trilogy ontwikkelde. Waar de remake van de Crash-trilogie soms wat gedateerd aanvoelt, lijkt Nitro Fueled een stuk moderner. De banen zien er kleurrijk uit, racen oogt zeer vloeiend en het gaat allemaal retehard. De vergelijking met Mario Kart is onvermijdelijk, maar de PS4-exclusive lijkt vooralsnog een waardige concurrent te worden.
crash team racing

25 juni

Judgement - PlayStation 4

Wie Judgement voor het eerst ziet zou zweren dat het een Yakuza-game is. Niet gek, aangezien de titel wordt ontwikkeld door hetzelfde team achter de geliefde Japanse serie. Het Tokio uit Yakuza 6 wordt dan ook gebruikt als fundament voor de setting, met gekke zijmissies die je achter je oren doen krabbelen. Ook de gevechten uit Yakuza keren terug, ditmaal met een vechtsysteem voor een op een gevechten en knokpartijen in grote groepen. De twist in Judgement is echter dat hoofdpersonage Takayuki Yagami een privédetective is die wordt achtervolgd door zijn verleden. De kalme momenten die normaliter worden gevuld met lange dialogen, bestaan nu uit spoorzoekingen en rechtszaken. Een interessante noviteit voor Yakuza-fans dus.

Judgement

27 juni

The Sinking City – PlayStation 4, Xbox One en pc

Ontwikkelaar Frogware Games maakt al een tijdje Sherlock Holmes-games, die overigens vrij aardig worden ontvangen, maar in juni verschijnt er een totaal nieuw project. Althans, The Sinking City deelt veel kenmerken met ’s werelds bekendste detective, maar voert dit uit op een grotere schaal. In de zinkende stad Oakmont wordt oorlogsveteraan en visser Charles W. Reed ingehuurd door een van de invloedrijkste mensen van de stad om mysterieuze overstromingen te onderzoeken terwijl hij onderzoek doet naar zijn nachtmerries. Dit houdt een hoop speurwerk in dat Reed naar verschillende districten brengt om per zaak de eindjes aan elkaar te knopen. Bovennatuurlijke horrorelementen spelen hierbij een rol en The Sinking City belooft spelers weinig aan de hand te houden, dus het belooft in ieder geval een spannende game te worden.

28 juni

F1 2019 - PlayStation 4, Xbox One en pc

De jaarlijkse F1-titel van Codemasters komt dit jaar twee maanden eerder dan normaal. Volgens de ontwikkelaar is dit mogelijk door een groter team, dat al een tijd werkt aan de nieuwe features van F1 2019. Opvallend genoeg is de grootste verandering de toevoeging van de Formule 2-klasse, die spelers kunnen doorlopen en op weg naar de top provocerende rivalen om zich heen krijgen. Ook de online-modus gaat op de schop, met wekelijkse evenementen, een kwalificatie voor Codemasters’ e-sports-competitie en meer opties voor spelers die zelf races organiseren. Qua gameplay lijkt de game weinig te verschillen van het vorige deel, maar dat was al haarfijn afgewerkt en zeer compleet.
F1 2019

Super Mario Maker 2 - Switch

Eind juni brengt Nintendo de volgende Switch-klapper uit met Super Mario Maker 2. Het eerste deel zat al bomvol met content om oneindig levels te kunnen maken en spelen, maar het tweede deel weet wonder boven wonder een hoop waardevolle dingen toe te voegen. Zo is er een verhaalmodus met levels van Nintendo zelf die je mogelijk inspireren voor eigen creaties, een multiplayer-modus en zit de online Course World beter in elkaar. Ook is de level editor veel uitgebreider met bijvoorbeeld hellingen, nachtversies en de Super Mario 3D World-stijl, waarmee je nóg meer opties hebt. Super Mario Maker 2 lijkt genoeg content te hebben om in het einde der tijden tweedimensionale Mario-levels te maken en te spelen, en dat is helemaal prima.

Ook verschijnen:

The Elder Scrolls Online Elsweyr (4 juni, PS4, Xbox One, pc), Warhammer: Chaosbane (4 juni, PS4, Xbox One, pc), MotoGP 19 (6 juni, PS4, Xbox One, Switch, pc), Journey (6 juni, pc), Octopath Traveler (7 juni, pc), 198X (20 juni, PS4, Xbox One, pc), My Friend Pedro (juni, Switch, pc)

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Mario Maker 2 al voorbesteld. Bloodstained wacht ik reviews af. Mooie maand.
 • Ik ben nog steeds verbolgen over het nieuws dat je Mario Maker 2 NIET met vrienden kunt spelen, maar dat de multiplayer opties met randoms zijn. Ik hoop echt dat ze daar van terug komen, want dat was voor mij juist dé kracht van de game.
 • @Gaaiz

  Niet met vrienden online. Je kunt wel met vrienden thuis spelen.

  Het is de zoveelste domme online move van Nintendo, maar ik ga ervanuit dat met vrienden online er later wordt ingepatched. De reacties zijn negatief en dit is een van Nintendo's beste sellers. Aangezien ze online willen verkopen is de kans heel groot dat online met vrienden erin wordt gepatched.
 • Iemand een idee waar ik MM nog met stylus kan voorbestellen?

  Heb er zin an.
 • @Luigi1985

  in de Eshop?
 • @Luigi1985 https://www.game.co.uk/en/m/super-mario-maker-2-limited-edition-with-game-exclusive-pre-order-bundle-2388565

  De beste pre-order met driedubbele bonus 😃
 • @Krimson2005

  Thanks. Hoe zit het met de levertijd daar?
 • F1 2019 komt hier waarschijnlijk wel in huis. De rest kan me niet zo bekoren, maar ik heb dan ook nog genoeg andere games die ik wil spelen.
 • Zeker Crash team racing en Mariomaker 2. Judgment ook maar later. Geen slechte maand:)
 • F1 2019 dat is zeker verder denk ik MotoGP en Crash. Judgement lijkt me ook wel tof maar ja keuzes, keuzes, keuzes.
 • "Crash Team Racing: Nitro Fueled – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc"

  En vervolgens 2 keer het een PS4 exclusive noemen?
 • @Dabilahro
  Haha ja idd😂 jullie hebben het stukje dit keer van de verkeerde website gekopieerd IG.
 • F1 2019 uiteraard

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren