1. Petitie vraagt om ontslag van Activision-CEO Bobby Kotick

Petitie vraagt om ontslag van Activision-CEO Bobby Kotick

Vanwege de achthonderd ontslagen werknemers

Er is door de lokale politieke organisatie Game Workers Unite een petitie online geplaatst waarin wordt gevraagd Activision-Blizzard-CEO Bobby Kotick te ontslaan.

De petitie vraagt mensen om te tekenen als ze willen dat Kotick ontslagen wordt. Dit naar aanleiding van het recente nieuws dat er zo'n achthonderd werknemers van Activision-Blizzard ontslagen worden.

De ontslagen vielen omdat er qua financiële resultaten een intern doel van Activision Blizzard niet behaald werd. Dit ondanks dat Kotick toegaf dat "de financiële resultaten van 2018 de beste in onze geschiedenis zijn".

Hoewel de game-industrie geen vakbonden heeft, proberen lokale politieke organisaties zoals Game Workers Unite op te komen voor werknemers uit dergelijke industrieën. Hoewel het onduidelijk is hoe een petitie er voor gaat zorgen dat Kotick ontslagen wordt, is het volgens de organisatie belangrijk om een statement te maken.

De petitie is hier te vinden.

Bobby Kotick

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ja mensen. Blizzard stierf helaas na de samensmelting met Activision. Het is niet anders, die tijd komt niet meer terug…
  • En terecht! Zelf miljoenen binnenhalen en 800!!! mensen ontslaan. Dat kan gewoon weg niet. Wereld wordt steeds gekker.
  • Nu pas? Veel te laat…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren