1. Gameconsole Atari VCS opnieuw uitgesteld

Gameconsole Atari VCS opnieuw uitgesteld

Dit om meer tijd te hebben voor de verbetering van de kwaliteit

De nieuwe console van Atari, de Atari VCS, is opnieuw uitgesteld. Het apparaat krijgt wel sterkere hardware dan voorheen gepland was en komt nu naar verwachting eind 2019 uit.

De Atari VCS krijgt nu een 14nm AMD Ryzen-chip waardoor er meer kracht voor de games beschikbaar wordt. Hiernaast kan de console hierdoor 4K-video’s voor streamingsdiensten als Netflix afspelen.

Het team gaf toe dat het uitstel niet per se goed nieuws is voor degenen die de VCS al aangeschaft hebben via de voorverkoop. Zij hebben al langere tijd op de console moeten wachten, maar Atari geeft aan dat dit uiteindelijk beter is voor de kwaliteit van de console. Zo zou de console koeler en stiller zijn, terwijl dit een minimale impact heeft op het fabrieksproces. Dit neemt niet weg dat het voor sommige fans vervelend begint te worden. De console zou namelijk oorspronkelijk in 2018 al uitkomen.

De console zal voor ongeveer driehonderd dollar verkocht worden. Over verdere specificaties is niet heel veel bekend. Door de laatst gedeelde foto’s weten we de controllers draadloos zullen zijn. De console zal volgens Atari zowel bruikbaar zijn voor klassieke games als voor moderne games.

Volgens Atari heeft de ontwikkelaar veel aandacht gestoken om het ontwerp van de console en doos een industrieel gevoel te geven. De mini-console heeft moderne lijnen, maar toch met klassieke details.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Dat ding wordt gewoon niks..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren