1. Gamefilmupdate - Wat komt er nog aan qua videogameverfilmingen?

Gamefilmupdate - Wat komt er nog aan qua videogameverfilmingen?

Het is inmiddels eventjes stil rond videogameverfilmingen. Rampage was de laatste en die stamt uit april dit jaar. Er zijn een heleboel gamefilmprojecten waarvan we geen idee hebben of daar nog iets van komt, maar er is ook een aantal projecten waarvan we weten wanneer ze komen. Vier stuks, om precies te zijn.

Detective Pikachu - mei 2019

De eerstvolgende gameverfilming laat in elk geval nog even op zich wachten, want dat is Detective Pikachu in mei 2019. Misschien dacht je dat de bliksem-pokémon alleen maar Pika kon zeggen, dat is niet het geval wanneer hij zijn detectivepet opzet. Hij praat! En Deadpool-acteur Ryan Reynolds is de man die hem inspreekt. Regisseur Rob Letterman (Shark Tale) heeft nog meer interessante acteurs weten te te strikken: Bill Nighy (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest), Ken Watanabe (The Last Samurai), Justice Smith (The Get Down), Kathryn Newton (Big Little Lies) en Rita Ora (Southpaw).

Detective Pikachu

Minecraft - mei 2019

Mojang begon klein, maar kwam toen met Minecraft, dat een giga-succes werd. De game was dan vrijwel meteen een succes, dat geldt niet voor de film. Die heeft in een zogeheten ontwikkelhel gezeten, maar komt volgend jaar dus (als ’t goed is) uit. Eerst zou Night at the Museum-regisseur Shawn Levy aan het roer staan van de film, maar uiteindelijk werd het Rob McElhenney (It’s ALways Sunny in Philadelphia). Die is al vanaf 2015 regisseur van de film en er wordt gezegd dat Steve Carrell er ook in te zien is. Goed nieuws is dat de maker van Minecraft, Markus ‘Notch’ Persson, ook betrokken is, zodat er hopelijk geen gekke dingen in komen die niet passen bij de franchise.

minecraft

Angry Birds 2 - september 2019

De eerste Angry Birds-film is niet al te best, maar bracht honderden miljoenen dollars op, dus een sequel zou er sowieso komen. Die is onderweg, en in september 2019 kunnen we genieten(?) van wederom een heleboel vogels en varkens die met elkaar in de clinch liggen. Rovio Animation maakt er wederom een animatiefilm van met Thurop van Orman (Adventure Time) als regisseur. Een groot deel van de voicecast van de eerste film keert terug, zoals Jason Sudeikis (We’re the Millers), Josh Gad (Frozen), Danny MC Bride (Pineapple Express), Bill Hader (Trainwreck) en Peter Dinklage (Game of Thrones). Leslie Jones (Ghostbusters) doet de stem van de slechterik uit de film.

angry birds

Sonic the Hedgehog - november 2019

Mario krijgt (weer) zijn eigen film, maar wanneer die verschijnt is niet duidelijk. Zijn rivaal Sonic zien we daarentegen in de (enigszins) nabije toekomst. De film van de rennende egel wordt geregisseerd door Jeff Fowler (Where the Wild Things are) en James Marsden van Westworld heeft de rol van Tom Wachowski, met Ben Schwartz als Sonic. Dr Eggman wordt vertolkt door niemand minder dan Jim Carrey.

Sonic the hedgehog

Wat er nog in alle vaagheid in ontwikkeling is? Een greep: Altered Beast, Borderlands, Call of Duty, Centipede, Dante’s Inferno, The Division, Duke Nukem, Five Nights at Freddy’s, Gears of War, God of War, Half-Life, The Last of Us, Metal Gear Solid, Monster Hunter, Mortal Kombat, Raving Rabbids, Resident Evil, Sleeping Dogs, Splinter Cell, Super Mario Bros., Tetris en Uncharted. Er zijn er nog heel veel meer, maar ook daar is nog steeds geen releasedatum van in zicht. Wordt hopelijk vervolgd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

  • Zitten er echt veel mensen te wachten op verfilmingen van games?
    Bijna nooit zijn die films meer dan middelmatig, de enige die ik zelf goed vind is de eerste film van Silent Hill.

    Er worden tegenwoordig maar weinig games meer gemaakt die op films zijn gebaseerd, misschien moeten er ook maar geen films meer komen die op games zijn gebaseerd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren