1. Japans keuringsbedrijf CERO tijdelijk dicht vanwege coronavirus

Japans keuringsbedrijf CERO tijdelijk dicht vanwege coronavirus

Gevolgen kunnen groot zijn

CERO, de Japanse keuringsinstantie voor videogames, gaat tijdelijk sluiten vanwege het coronavirus. Het bedrijf gaat voor één maand dicht.

De sluiting van het bedrijf heeft op korte termijn geen gevolgen voor releases. De meeste games die in deze helft van het jaar uitkomen hebben allemaal van CERO al een leeftijdskeuring gehad, maar als de sluiting wordt verlengd, kunnen games die in de tweede helft van het jaar uitkomen in het gedrang komen.

De grote gamebedrijven als Nintendo, Sony en Bethesda hebben vermoedelijk genoeg financiële middelen om de sluiting van CERO uit te zingen en games uit te stllen, maar kleine gamebedrijven die afhankelijk zijn van de gamereleases voor hun voortbestaan, kunnen hierdoor zwaar in de problemen komen.

Of de sluiting van CERO verlengd gaat worden is nog niet met alle zekerheid te zeggen. Bekijk hier een tijdlijn over de gevolgen van het coronavirus op de game-industrie.

CERO

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren