1. Gameontwikkelaar Rami Ismail uitgeroepen tot Mens van het Jaar 2018

Gameontwikkelaar Rami Ismail uitgeroepen tot Mens van het Jaar 2018

Ismail geprezen om zijn verdiensten voor de game-industrie

Nederlandse gameontwikkelaar en mede-oprichter van Vlambeer, Rami Ismail is door website Gamesindustry.biz uitgeroepen tot een van de belangrijkste personen van 2018 en staat daarom op de lijst van Mens van het Jaar 2018. Ismail is eerder dit jaar al onderscheiden met de Game Deverlopers Conference-award vanwege zijn verdiensten voor de game-industrie.

Gamesindustry.biz maakt ieder jaar een lijst van mensen of organisaties die excelleren in hun vakgebied gedurende het afgelopen jaar. Dit jaar is het oog onder andere gevallen op de Nederlandse Rami Ismail.

Ismail reist de wereld rond om gameontwikkelaars te helpen met netwerken, ontwikkelen, maar ook om te onderhandelen met overheden over de toekomst van de globale game-industrie. Voor zijn missie en werk om globaal de mens te helpen met het ontwikkelen van games, kennis en samenbrengen met anderen is Rami Ismail benoemd tot één van de belangrijkste Mensen van het Jaar 2018.

Ismail wordt geëerd vanwege zijn jarenlange inzet waarin hij zich inzet voor de globale community om te helpen bij het ontwikkelen van games. Ismail werkt aan zijn wens om de game-industrie een meer open en toegankelijke omgeving te maken voor alle mensen, ongeacht de omvang van hun banksaldo, hun ervaring of afkomst.

Rami Ismail

Tijdens Game Developers Conference in maart sprak Ismail over de globale maatschappij en mensen die de kans kregen om naar de conferentie te komen. In zijn toespraak toonde hij aan dat game-ontwikkelaars verspreid zijn over de hele wereld.

"De mensen die hier aanwezig zijn, mogen hier naartoe komen. Wereldwijd zijn er nog heel veel andere gameontwikkelaars die ook het recht hebben om hier aanwezig te zijn, maar dat simpelweg niet konden of mochten", zei Ismail tegen het publiek van de conferentie. "Vanwege politieke klimaten en regels kunnen bepaalde sprekers en gameontwikkelaars hier niet aanwezig zijn. De taal van games hoort universeel te zijn, maar voor de meeste gameontwikkelaars is dit gewoon niet mogelijk. Ze krijgen geen kans om hun stem te laten horen."

ridiculous fishing

Ismail is mede-eigenaar van de studio Vlambeer. Games die door Studio Vlambeer ontwikkeld zijn onder andere: Nuclear Throne, Ridiculous Fishing, Super Crate Box en Luftrausers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Ik draag het stokje graag over aan Ismaël.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren