1. Gameontwikkelaars uiten steun aan Black Lives Matter-protesten

Gameontwikkelaars uiten steun aan Black Lives Matter-protesten

Van Microsoft naar Naughty Dog

Verschillende gameontwikkelaars en uitgevers hebben hun steun geuit over de Black Lives Matter-protesten in de Verenigde Staten. De gamebedrijven uiten hun steun onder andere via social media en persberichten.

Twitter staat vol met berichten vol solidariteit met betrekking tot de Black Lives Matter-protesten in Amerika. Deze protesten ontstonden afgelopen week nadat de Afro-Amerikaan George Floyd door een politieagent om het leven kwam. Meerdere bedrijven uit de game-industrie laten weten dat ze achter de protesten staan. Onder andere Microsoft, Sony, Marvel Entertainment, Warner Bros. Pictures en EA plaatsen berichten. Microsoft plaatste vervolgens nog meerdere quotes van medewerkers met betrekking tot het protest.

Sony heeft het PlayStation 5-evenement voor aankomende donderdag gecancelled. Infinity Ward heeft daarnaast besloten het nieuwe seizoen van Call of Duty: Warzone, Modern Warfare en Mobile tijdelijk uit te stellen. Via Twitter laat het bedrijf weten dat het op dit moment niet de juiste tijd is om het volgende seizoen uit te brengen. Volgens Naughty Dog’s Neil Druckmann heeft Sony meerdere donaties gemaakt naar organisaties die racisme tegen gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

 • Ik kan niks anders dan zeggen respect voor deze bedrijven. Ze gaan er allemaal op een juiste manier mee om.
 • Ik kan niks anders zeggen dan dat nu het ene na het andere bedrijf elkaar lijkt na te doen en bang is een kritische draai om de oren te krijgen als men hier geen statement over afgeeft. Kijkend naar al het leed en andere incidenten overal in de wereld vind ik t moeilijk om te plaatsen voor mezelf. Zonder dat ik nu een hele politieke discussie wil aanwakkeren zijn er elke week momenten van groot leed en krijg je nu het idee dat dit leed erger is dan het andere. Ik maak daar zelf helemaal geen keuze in maar ik vind er een groot hypocriet sfeertje bij hangen omdat er nu zo anders gereageerd wordt.
  Laat ik dan maar vooral hopen dat discrimantie en racisme een harde slag toegediend krijgen en dat mensen die protesteren gewoon normaal doen en het coronaverhaal/regels nog een beetje in acht nemen. Bij rellen gewoon keihard optreden lijkt me nog wel altijd de norm.
 • @xevulutionx
  Of dit zal helpen discriminatie en racisme te verminderen ? Tuurlijk niet en het zal eerder het tegenovergestelde effect hebben. Kijk maar naar dat gezeur om zwarte piet. Buiten de randstad zijn de meest mensen er gewoon klaar mee.

  Mensen reageren van nature op uiterlijk. Alleen veel mensen kunnen niet met dit kenmerk omgaan en gaan het gebruiken als wapen. Positief of negatief, maakt niet uit. Zolang mensen alleen met kunnen praten over WAT de persoon is en niet over hoe de persoon is praten. Kun je BLACK LIVE MATTER schreeuwen wat je wilt, er veranderd niks en je bent part of the problem.
 • @ShadowhunterrX
  Daarom zeg ik ook dat ik t hoop want ik vind racisme an sich uiteraard iets heel smerigs. Of de protesten en statements de boel verder op scherp zetten? Wellicht wel ja, in de States heb ik dat idee, hopelijk valt het hier mee. Hier in NL is men alleen al ongekend bang om bepaalde zaken bij de naam te noemen om een probleem aan te pakken, dat zal nu misschien nog een tandje lastiger gaan want racisme roepen op momenten dat t niet is wordt wellicht ook aantrekkelijker. Het blijft een heel moeizaam onderwerp.
 • @xevulutionx
  Helaas heb je daar wel in gelijk :(
 • @xevulutionx

  We hebben een groot Marrokanenprobleem, maar zodra je dat benoemt ben je een raciest. Dan maar een rasist. Het is gewoon zo.

  Net als met islam. Heb je kritiek? Ben je islamofoob. Zonder dat er naar je kritiek geluisterd wordt. Gelukkig in de regio hier is de islam nog niet zichtbaar. Hier is nog goed te leven dus.
 • @xevulutionx

  Ik kan me grotendeels wel vinden in je mening. Een signaal mag best afgegeven worden tegen racisme. Naar mijn mening zijn dat niet de protesten etc. maar als bijvoorbeeld voetballers en andere bekende personages, toonaangevende bedrijven enzovoort hun statement maken, ondanks er een groot deel eigen belang bij is, dan bereiken ze ongetwijfeld een hoop (jongere) mensen, wat misschien goed is voor de toekomst.

  Over het feit dat er veel meer dingen in de wereld zijn die misschien aandacht verdienen: klopt. Ik vind dat ook een lastige afweging. Ja laten we lekker geld inzamelen omdat er een kerk in Parijs in de fik staat terwijl dagen daarvoor misschien ergens anders ter wereld een complete stad gebombardeerd is of nog ergens anders mensen kapot gaan van de honger. Ik denk dat het een beetje werkt dat hoe dichter iets bij je staat, de meer het je kan schelen, onbewust. Goed, fout ik weet het niet?

  Dat het racismeverhaal in de VS erger is dan hier, dat zal misschien wel. Volgens mij valt het hier in Nederland allemaal wel mee. Men stelt zich al snel aan vind ik en men trekt al snel de racismekaart als er ook maar iets gebeurt. Ik zag gister een filmpje van Depay die denkt dat ie in zijn dikke Mercedes aangehouden wordt omdat ie zwart is.

  Van de discussies over zwarte piet word ik helemaal moe. Dat zijn alleen maar aandachtstrekkers en koren op de molen voor onze grote vriend Wilders. Met zulk gedrag lok je vijandige reacties uit en zorg je dat er groepen tegenover elkaar komen te staan (weliswaar grotendeels simpele figuren).

  De demonstratie op de dam heeft zo te zien op de social media ook weer tot grootse verongelijktheid gezorgd. Nu wil iedereen weer een bijeenkomst of event.

  Laten we gewoon met z'n allen normaal doen en ieder mens groen of paars zien als een gelijkwaardige.
 • @Luigi1985
  Ja eens. Dat verhaal van Depay ook idd. Het zal best dat jongere mensen of opvallende auto's vaker staande gehouden worden. Ik merk dat af en toe zelf ook, dan hangt er een auto wat langer achter je of er wordt eens naar je papieren gevraagd. Alleen sommige gooien het per definitie met allerlei zaken op kleur. Dat leidt af van de werkelijke problemen.
 • @ShadowhunterrX

  Het wordt ook veel erger. De boosheid groeit en terecht. Black Lives Matter is zo rasistisch. All lives matter.

  En wat betreft gezeur om zwarte piet. Hier in regio vindt iedereen het prima, maar die Amsterdam groenlinkshippies denken dat hun mening voor iedereen moet gelden. Hopelijk blijven ze lekker daar. In ons rustig dorpje hebben we helemaal geen zin in dit hippiegezeik.
 • @DopieJopie1
  Hoho All lives matter is racistisch omdat Black de voorkeur met krijgen.

  Dat zag ik mensen reageren nadat mensen die term gebruikte.
 • Een Belgische journaliste heeft de acties naar mijn mening toe mooi samengevat. Ze veroordeelt het plunderen en het geweld, maar niet de vreedzame protesten:

  "De reden voor het protest dreigt verloren te gaan”, waarschuwt De Keyser. “Want dit protest is echt terecht. Het gaat lang niet alleen over George Floyd. De politie is hier niet je vriend.”

  Het vieze is dat deze mensen je horen te beschermen, en daar snap ik de woede in. Langs de andere kant is corruptie in elke hoekje te vinden. Er zijn zoveel dingen die jaarlijks gebeuren waar een "genoeg is genoeg" verhaal aan te pas zou moeten komen. Maar plunderen, brand stichten, zwart-wit denken,… Zo ben ik niet opgevoed.

  Ondertussen wordt de wereld geregeerd door "topmannen" die de touwtjes in handen hebben. Van de minst populaire Franse president ooit die een sociale armoede creëert tot een narcistische kwal in het Witte Huis, of een verdeeldheid in mijn eigen land geleidt door 5 verschillende regeringen.

  Ik zie duidelijk twee kanten en de neutrale partij in mij vraagt zich af waar de balans op de weegschaal gebleven is.
 • @Mister Frowdo

  Hoge bomen vangen veel wind.

  In deze community vallen ze echter direct flauw voor een vet betaalde CEO of andere topman.

  Laat staan je geld bij te houden ipv te bieden voor een console met stoere handtekening van een of andere dikke nek die zijn geld beter zelf volledig pompt in datzelfde goede doel dan in de schijnwerpers (weeral) te staan.
 • @Don Carpaccio

  Je doet me schaterlachen omdat het de nagel op de kop is. Naïviteit is ook een probleem!
 • Die bedrijven moeten gewoon hunne teut houden!

  Sony weet bijvoorbeeld ook dat het PS5 nieuws op donderdag direct onderaan de nieuwssites gaat staan.

  Rare tijd.
 • Er zijn vandaag ook enkele politieagenten neergeschoten, waarvan 1 door zijn hoofd en ligt in kritieke toestand in het ZH. Komen hier ook nog demonstraties voor of acties zoals in dit artikel?

  ALL lives matters, not just the Black ones!
 • @Monojaxx

  Nee nee zo roeit links niet. Er moet gedeugd worden dus worden bepaalde berichten weggejorrist.
 • Kijk dit is ok.
  Een event cancelen niet, en totaal zinloos.
 • Ik vind het prachtig dat er stil word gestaan bij wat er gebeurd in de wereld.. Maar waarom word het nu ineens zo breed uit gemeten? Dit speelt al zo lang. En daarbij tellen alle levens. Wit, zwart, geel, groen het maakt niet uit. Hoe lang worden er al kinderen uit gebuikt? Hoe lang is er al honger? Hoe lang worden er al vrouwen verhandeld? Hoe lang worden er al mensen de grens over gesmokkeld en uit gebuit.

  Wat ik er van vind is dat het hypocriet is om nu te doen alsof je er om geeft omdat het in de media is. Zielig gedrag is dit.. Schaapjes, allemaal.

  Waarom zien de mensen die dit zo belangrijk vinden de rest niet wat afspeelt in de wereld? En waarom laten jullie je daar niet over uit? Of zijn de kinderen die sexueel misbruikt worden minder belangrijk?

  Echt, ik vind het prachtig en goed dat er bij word stil gestaan.. Maar hoe iedereen zich opstelt overal ter wereld is hypocriet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren