1. Gameplay van Planet Zoo onthuld

Gameplay van Planet Zoo onthuld

Klimaatinvloeden en gevolgen

Frontier Developments heeft een officiële gameplaytrailer vrijgegeven van hun nieuwe simulatiegame Planet Zoo.

De gameplay-beelden zijn afkomstig uit het zevende hoofdstuk van Planet Zoo. Dit hoofdstuk speelt zich af in een subtropisch klimaat, in India en dit zien we terug in de architectuur. Zo zien we traditionele Indische paleizen, maar ook moderne New Delhi-achtige gebouwen. Het woestijnklimaat van India maakt het lastiger voor de speler om de dierentuin te onderhouden, de droogte maakt het bijvoorbeeld lastiger om een waterreservaat te onderhouden.

Planet Zoo

De effecten en invloeden van verschillende klimaten worden behandeld in de trailer. Vooral het probleem met de watervoorziening wordt in de trailer uitgelicht en besproken. Wanneer het water niet voldoet aan de hygiënerichtlijnen, worden dieren ziek of ongelukkig. De speler dient in dit geval een waterfilteringssysteem aan te leggen. Bij het aanleggen van een dergelijk systeem moet rekening worden gehouden met de aantrekkelijkheid van het park, het systeem moet dus idealiter uit het zicht van de bezoekers worden aangebracht. Ontwikkelaar Frontier Developments wil met dit voorbeeld de samenhang van keuzes in Planet Zoo demonstreren.

Verder toont de gameplay andere problemen waar spelers tegenaan kunnen lopen. Zo moeten de dierenverblijven goed worden onderhouden en worden afgestemd op de natuurlijke leefomgeving van de dieren. Denk hierbij aan de mogelijkheid om flora te laten bloeien.

Check de officiële gameplay-beelden van Planet Zoo hieronder.

Planet Zoo verschijnt 5 november voor pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren