1. Gamer maakt complete aarde op schaal na in Minecraft

Gamer maakt complete aarde op schaal na in Minecraft

Nu moeten alle gebouwen nog worden gemaakt

Een Minecraft-speler en YouTuber genaamd PippenFTS claimt de complete aarde op schaal na te hebben gemaakt in Minecraft.

Hij gebruikt daarvoor twee mods. Minecraft heeft normaliter namelijk een hoogtelimiet van 225 meter, waardoor hij geen bergen op schaal gemaakt zou kunnen hebben. Met de mod genaamd Cubic Chunks zorgt hij er voor dat hij ongelimiteerde verticale en horizontale ruimte heeft.

Daarnaast gebruikt hij de Terra 1-1-mod. Deze mod pakt data van verschillende archieven zoals Google Maps en vormt dit om tot Minecraft-blokken. In de onderstaande video zijn diverse bekende locaties te zien, waaronder de Grand Canyon en Mount Everest.

PippenFTS is er echter nog niet. Alle gebouwen en andere objecten gemaakt door mensen worden door de Terra 1-1-mod als onderdeel van het landschap omgezet. Alle steden en indrukwekkende gebouwen zoals de piramides moeten dus worden omgevormd. Daarom heeft hij een project opgericht genaamd 'Build the Earth'. Samen met andere Minecraft-spelers wil hij de Minecraft-aarde zo realistisch mogelijk maken.

Het project heeft inmiddels zijn eigen Reddit-pagina en Patreon. Bekijk hieronder een video om te zien hoe ambitieus het project is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • 1 april?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren