1. Belangrijke gameregisseur stopt bij Halo Infinite

Belangrijke gameregisseur stopt bij Halo Infinite

Moeizame ontwikkeling

De regisseur van Halo Infinite is vertrokken bij het project. Chris Lee werkt niet meer bij ontwikkelaar 343 Industries, maar blijft volgens Bloomberg wel in dienst vanMicrosoft.

Het vertrek van Lee volgt na een moeizame ontwikkeling. Halo Infinite zou een launchtitel moeten worden voor de Xbox Series X en S, die op 10 november uitkomen. Na slechte kritieken op een gameplayvideo werd het spel echter voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het is nu niet bekend wanneer Infinite uitkomt, al is wel aangegeven dat dit in 2021 zal zijn.

Na het uitstel stelde Microsoft een aantal nieuwe mensen aan bij het project. Halo-veteraan Joe Staten werd ingevlogen om de campagne vorm te geven, terwijl Pierre Hintze werd aangesteld voor de multiplayer. Volgens Bloomberg betekende dit dat Chris Lee aan de zijlijn kwam te staan.

In een kort statement is Lee positief over de studio waar hij al sinds 2008 werkte. "Ik heb Infinite verlaten en ben op zoek naar andere kansen. Ik geloof in het team en heb er vertrouwen in dat zij een geweldige game zullen afleveren en dat dit een goed moment is voor mij om weg te gaan."

Microsoft laat weten dat Lee het bedrijf niet helemaal heeft verlaten. "Chris Lee blijft werknemer van Microsoft en hoewel hij Halo Infinite nu heeft verlaten, waarderen we al zijn werk voor het project tot nu toe."

De ontwikkeling van Halo Infinite kent al langer problemen. In augustus 2019 vertrokken creative director Tim Longo en executive producer Mary Olson bij 343 Industries. Het bedrijf zei toen dat "de creatieve visie en productie van de game" geleid bleef worden door Lee.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Benieuwd of die game nu in de eerste helft of 2de helft van 2021 komt..
  (Zal wel eind 2021 worden).
 • @Jowy

  Denk eerder 2022.
 • @LosPilotas
  Ja ik ook. Maar ik denk dat ms deze game niet nog eens durft uit te stellen. Ze benadrukte dat de game zeker in 2021 komt
  https://www.google.com/amp/s/global.techradar.com/nl-nl/amp/news/ontwikkelaar-halo-infinite-niet-vertraagd-tot-2022
 • @Jowy Tja, we hebben eergisteren weer geleerd dat zulke uitspraken niks betekenen. Het heeft allemaal met verwachtingsmanagement te maken, dus in eerste instantie zullen ze 2021 zeggen, maar als het echt nodig is stellen ze het zo bij naar 2022.
 • Goed om te zien dat Joe Staten steeds meer over neemt, en het falende management team op de schop gaat. Maar erg jammer dat er nu geen Halo is bij release.. Nog even geduld.
 • Hopelijk nog een eind 2021 release, maar ja aan de andere kant dan nog maar later als dat de kwaliteit van de game ten goede komt.
 • Wat een drama van een ontwikkelingsproces.
  En dan na al die jaren lanceren ze een console zonder degelijke exclusieve launch games. Na jaren van beloftes met al dat geld en zoveel game studios het toch niet voor elkaar gekregen hebben. Jammer!
 • @Mr. Grand Wat een rare opmerking. Ze hebben laten zien wat eraan komt, dat het bij 343 niet lekker loopt heeft toch niets te maken met de studios die Microsoft heeft gekocht? Dat er buiten Gears Tactics geen launch exclusive is is zeer matig. Maar je kunt op launch gebruik maken van alle games uit je library + alle game pass titels, die ook nog beter draaien op de Series X en S.
  Buiten dat hebben ze laten zien wat eraan komt en dat belooft voor mij in ieder geval veel goeds.
 • @Robskeee2
  Ms beloofde de beste launchup ooit. Wel, daar merk ik niet veel van 😅😅
 • @Jowy

  Veel plezier met je DLC remaster en bugsnax

  Idem .. veel plezier
 • @Robskeee2 Dat zo'n groot bedrijf als Microsoft al jaren werkt aan een nieuwe console en dan met zo'n matige launch line up komt vind ik vrij bijzonder. Zeker aangezien de vorige generatie hun grootste kritiek punt was de games. Dan had ik toch wel een antwoord op launch verwacht. Wat ze hebben laten was vooral veel toekomst muziek 2022+. Ja en dat jij erin wilt geloven zegt ook niet zoveel. Als de vorige generatie Xbox One al goed genoeg voor je was dan zit je ook zeker goed bij de volgende. Maar helaas was voor veel mensen de Xbox One generatie ook niet goed genoeg kwa games. En dan is het toch jammer dat je na al die jaren het nog steeds moet doen met beloftes van nieuwe studios en 2022+ games aankondigingen.
 • @Mr. Grand
  ' Ja en dat jij erin wilt geloven zegt ook niet zoveel'. Kinderachtig van je om op de man in te spelen. De rest van je verhaal is dan ook niet serieus te nemen. Jammer.
 • Oej dit klinkt allemaal niet best. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat en wanneer de game uiteindelijk gelanceerd gaat worden.
 • @Robskeee2
  Is dit een tweede account? :)
 • @Gaaiz Yes. Inlogproblemen op mijn nieuwe PC, email adres word niet herkent, en als ik nieuw account probeer te maken is het mail adres al in gebruik. Vreemd.
 • "Ik heb Infinite verlaten en ben op zoek naar andere kansen. Ik geloof in het team en heb er vertrouwen in dat zij een geweldige game zullen afleveren en dat dit een goed moment is voor mij om weg te gaan."

  Hoe het echt zit;

  "Ik moest Infinite verlaten want ik leef al maanden in stress omdat ik mijn kansen heb verneukt. Ik ben blij dat ik bij dit kut team weg ben. Laat ze daar maar lekker met z'n allen de tyfus genieten met dat kut spel. Snel optyfen hier om nog meer gezichtsverlies te lijden"
 • Zo zie je maar. Ook Microsoft is niet perfect. Voetjes op de grond en hopen dat ze de verwachtingen in 2022 waarmaken.

  Heb er zin in!
 • @Don Carpaccio Dat Microsoft niet perfect was, is voorgaande generatie meer dan duidelijk geworden.
 • @Don Carpaccio

  2022 / 2023
  Avowed
  Elder Scrolls 6
  Fable
  the coalitions nieuwe game
  The innitiatives nieuwe game

  Alle bethesda games

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren