1. De gamereleases van juni 2018 - Onrush en Mario Tennis Aces

De gamereleases van juni 2018 - Onrush en Mario Tennis Aces

Zuigen met Vampyr

De heetste maand is begonnen! De E3 is nog maar een weekje verwijderd, maar dat betekent niet dat ontwikkelaars opeens stoppen met games releasen. Zo kunnen we deze maand balletjes over het net meppen op de Nintendo Switch met Mario tennis Aces, kunnen we twintig duizend ter land, ter zee en in de lucht-grappen maken tijdens het spelen van The Crew 2 en tenslotte kunnen slachtoffers worden leeggezogen in Vampyr.

5 juni

Vampyr - Pc, PlayStation 4, Xbox One

Neem de rol aan van een Engelse dokter die net terugkomt in Londen na de Eerste Wereldoorlog. De dokter, Jonathan Reid, wil mensen helpen en om die reden is hij een arts geworden. Maar tijdens de oorlog is hij veranderd in een vampier en nu heeft hij een onverzadigbare dorst voor menselijk bloed. Blijft hij trouw aan zijn idealen, of zal hij mensen doden om zijn bloeddorst (tijdelijk) te lessen en sterker te worden?

Vampyr is een rpg gemaakt door Dontnod, de makers van Life is Strange. Langzamerhand ontdekken spelers wat vampieren zijn en hoe Jonathan Reid er een geworden is. De game heeft een balans tussen verhalende gameplay waarbij ze voorzichtig moeten kiezen wat ze zeggen, en combat met andere wezens van de nacht en eventueel bange of boze mensen. Jonathan kan nieuwe krachten krijgen, maar daarvoor moet hij wel mensen opofferen.

Onrush - Pc, PlayStation 4, Xbox One

In Onrush wordt snelheid gecombineerd met gevechten in een game waarin spelers in teamverband proberen hun tegenstanders uit te schakelen. Race, ram en stunt je weg naar de overwinning in deze arcade-achtige combat-racer. Adrenaline loopt hoog op tijdens Onrush.

In Onrush worden combat en racen samengevoegd en draait niet alleen om als eerste de eindstreep te bereiken, maar juist om het uitschakelen van tegenstanders om ze uit te race te halen. Rijd ze aan, of lok acties uit waar tegenstanders spijt van krijgen. Dit alles terwijl spelers op hoge snelheid over de map scheuren.

Shape of the World - Pc, PlayStation 4, Xbox One

Shape of the World wordt omschreven als een rustgevende first-person game waarin een wereld voor je neus transformeert. Het is een psychedelische reis door een kleurrijk ecosysteem vol met bloeiende planten, imposante watervallen en elegante dieren.

Volgens ontwikkelaar Stu Maxwell is het vooral de bedoeling om je als speler helemaal te verliezen in het kleurrijke landschap om zo te ontsnappen van de stress uit het alledaagse leven.

Shaq Fu: A Legend Reborn - Pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch

Ook wel verwoord als een een spiritueel vervolg op de vechtgame Shaq Fu die in 1994 voor onder meer de Super Nintendo verscheen. In de game neemt ex-basketballer Shaquille O'Neal het in een beat 'em-up op tegen allerlei monsters. Dit aankomende vervolg moet soortgelijke gameplay bieden.

Het ontwikkelteam bestaat onder andere uit mensen die mee hebben gewerkt aan Street Fighter, Final Fantasy, en Halo. De ontwikkelaars zeggen dat het zelfs een uitdaging kan zijn voor de meest hardcore gamer.

Warhammer 40K: Inquisitor - Martyr - Pc, PlayStation 4, Xbox One

In Warhammer 40K is een lange en brute strijd gaande waarin mensen, orks, Tyranids en nog veel meer rassen vechten over controle van planeten en misschien ooit zelfs het gehele universum. Warhammer 40K komt voort uit een tabletop miniature wargame die ontworpen is als tegenhanger van het fantasy-alternatief Warhammer.

Warhammer 40K: Inquisitor - Martyr is een actie-rpg die, vergelijkbaar met Diablo 3, een top-down camera gebruikt, verschillende speelbare personages aanbiedt en spelers hun personages hun personages kunnen levelen om aan hun eigen speelstijl aan te passen. Bovendien kan het zowel in singleplayer als cooperatief gespeeld worden. Daarentegen is er in Martyr een focus op een cover-systeem die spelers en vijanden beiden gebruiken.

22 juni

Mario Tennis Aces - Nintendo Switch

In deze tennisgame kunnen spelers uiteraard aan de slag met bekende personages als Mario en Bowser, maar ook als bijvoorbeeld Spike of Chain-Chomp. Het spel heeft een verhaallijn die draait om een mysterieuze zwarte mist die Luigi gevangen neemt. Het is vervolgens aan Mario om deze duistere schaduw te verslaan door verschillende tennisuitdagingen aan te gaan.

Op 1 juni kunnen spelers met een speciaal evenement al van tevoren een balletje slaan. Iedereen kan vanaf 1 tot 3 juni (16:59) gratis meedoen met Mario Tennis Aces-toernooien.

27 juni

Lego The Incredibles - Pc, PlayStation 4, Xbox One, Switch

De nieuwe The Incredibles-film komt in juni uit en Traveller's Tale vond dat het perfecte moment om er een Lego-game van te maken. Er is overal misdaad en de Parr-familie, beter bekend als The Incredibles, moet hier iets aan doen. Zij moeten vechten om de straten van Metroville weer veilig te maken.

Lego The Incredibles is een open wereld-game waarin spelers verschillende missies moeten vervullen om uiteindelijk een baasgevecht te krijgen. Na dat gevecht wordt een deel van de stad verlost worden van de greep van de betreffende schurk. Hierbij worden er personages gebruikt uit de originele film, maar ook van het aankomende vervolg.

29 juni

The Crew 2 - Pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In deze open wereld-racegame kunnen spelers niet alleen met een auto rondscheuren, maar ook in een boot of in de lucht met een vliegtuig. Het interessante is echter dat in deze nieuwe game van Ivory Tower het mogelijk is om direct te wisselen tussen deze voertuigen, waardoor je bijvoorbeeld op enorme hoogte van een vliegtuig naar een auto kan wisselen om vervolgens naar beneden storten en verder te racen.

Het spel gebruikt dezelfde open wereld als in het origineel uit 2014, maar de wereld is wel behoorlijk veranderd om ruimte te bieden voor alle nieuwe soort voertuigen.

Wolfenstein 2: The New Colossus - Nintendo Switch

In een dystopische toekomst heeft Duitsland de Tweede Wereldoorlog gewonnen en wordt Noord-Amerika onderdrukt door de Nazi's. Hoewel ze het een tijdje gepikt is het volk tegen de Nazi's in opstand gekomen. Zo ook veteraan William 'B.J.' Blazkowicz, die met wapen in hand Duitse soldaten neermaait.

Wolfenstein 2 is een gewelddadige first-person shooter waarin spelers in verschillende levels een breed scala aan wapens gebruikt om hun weg te banen door soldaten en robots. Ook kunnen kiezen om vijanden stilletjes uit te schakelen en door de levels te sluipen, of juist helemaal los te gaan en hun vijanden overhoop te schieten. Vorig jaar verscheen de shooter al voor PS4, Xbox One en pc. Ron geef de game in zijn review toen een 9.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy - Nintendo Switch, Xbox One

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy is een collectie van de eerste drie Crash Bandicoot-games die oorspronkelijk door Naughty Dog werden ontwikkeld. De game blijft trouw aan de originele games en is volledig opnieuw gebouwd. De PS4-versie is vorig jaar juni al gelanceerd, maar nu komt de game ook naar de Nintendo Switch en Xbox One. Voor de nieuwkomers in Crash Bandicoot is deze collectie uitermate geschikt om kennis te maken met Crash.

Deze maand verschijnen onder andere ook: Aragami: Shadow Edition (5 juni - PlayStation 4, Xbox One), BlazBlue Cross Tag Battle (5 juni - PlayStation 4, Nintendo Switch), Aragami - Nightfall (5 juni - pc, PlayStation 4), The Elder Scrolls Online: Summerset (5 juni - PlayStation 4, Xbox One), The Banner Saga 2 (7 juni - Nintendo Switch), Sushi Striker: The Way of the Sushido (8 juni - Nintendo Switch, 3DS), Super Bomberman R (14 juni - PlayStation 4, Xbox One), MXGP Pro (29 juni - PlayStation 4, Xbox One, pc)

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren