1. Gamescom gaat voorlopig door

Gamescom gaat voorlopig door

Organisatie volgt ontwikkelingen op de voet

Gamescom gaat voorlopig nog door. Dat maakte de organisatie van de conventie onlangs bekend in een tweet.

Vorige week werd bekendgemaakt dat E3 officieel niet doorgaat. De organisatie van Gamescom zegt veel vragen te ontvangen over de beurs met betrekking tot het coronavirus. Gamescom geeft aan deze vragen serieus te nemen en houdt de ontwikkelingen rondom het virus nauw in de gaten.

In de tweet legt de organisatie uit dat alle evenementen met meer dan duizend bezoekers afgelast zijn tot 10 april. Omdat Gamescom pas aan het aan het einde augustus plaatsvindt, is deze maatregel vooralsnog niet van toepassing op de beurs. De tweet is hieronder te bekijken.

Gamescom vindt vooralsnog plaats van 25 tot 29 augustus in Keulen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Zal later net als E3 en Firstlook festival wel afgezegd worden.
 • @smaakmaker ik mag hopen dat eind augustus alles weer wat normaler is. Toch ben ik bang dat we het ergste nog niet gehad hebben.
 • @obi-twan kenobi

  Het kan augustus weer normaal zijn. Maar er gaan ook maanden voorbereiding aan te pas. Dus ze kunnen niet te lang wachten met beslissen.
 • @smaakmaker
  Lijkt mij niet. Deze maatregelen zijn om de besmettingen over tijd te verspreiden, zodat de zorg niet overbelast raakt en andere instanties ook niet met teveel zieken zitten.
  Tegen die tijd zijn we die fase wel voorbij. Corona zal er nog in bepaalde mate zijn, maar na een tijdje gaat het leven door (vooral over 5 maanden).
 • @Gaaiz
  Dit dus. Ik hoop dat mensen snappen dat de maatregelen voornamelijk zijn genomen om een "piek" zo laag mogelijk te houden. Zolang de zorg het vol kan houden en er genoeg ruimte is voor behandelingen is dit virus goed te overzien. Tuurlijk gaan er mensen aan overlijden, dat is niet te voorkomen.
 • @blue_blade_3
  Aan sommige mensen hun reactie naar andere die nog wel werken…. Zie ik dat veel mensen dat niet snappen ;).
 • @blue_blade_3

  Ik denk dat heel veel mensen snappen dat ze het best gewoon zo min mogelijk contact met anderen kunnen hebben. Dat is wel even kut, maar het is niet anders. Van mij mogen ze ook alle andere winkels even dichtgooien, zoals meubelboulevards etc. Gelijk doorpakken, dan zijn we zo snel mogelijk weer ‘normaal’.

  Het enige dat mensen niet snappen is dat je niet van Corona gaat kakken.
 • @Gaaiz

  Ja alleen waar ik denk is de voorbereiding . De standbouwers demo's die gemaakt moeten worden etc dat vergt wel veel voorbereidingstijd. Dus ze kunnen met de definitieve beslissing niet te lang wachten

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren