1. Gamescom wordt dit jaar waarschijnlijk alleen digitaal gehouden

Gamescom wordt dit jaar waarschijnlijk alleen digitaal gehouden

Geen grote evenementen tot en met augustus 2020 in Duitsland

Het is zo goed als zeker dat Gamescom dit jaar niet doorgaat; in plaats daarvan wordt de beurs alleen digitaal gehouden. In Duitsland is gisteren besloten dat alle grote evenementen tot en met eind augustus niet door mogen gaan in verband met het coronavirus.

GamesCom stond gepland van 25 tot en met 29 augustus, dus kan daardoor wettelijk niet doorgaan. Via Twitter liet de organisatie achter Gamescom weten in ieder geval wel door te gaan met de plannen voor een digitale versie van de beurs.

Dat is geen verrassing: eerder gaf de organisatie al aan dit jaar groots uit te pakken via internet. Zo gaat de show Gamescom: Opening Night Live, dat in samenwerking met Geoff Keighley wordt gemaakt, gewoon door. Eerder meldde de organisatie dat bij het annuleren van de fysieke beurs, het de digitale versie nog verder uit ging breiden.

Gamescom is een van de vele evenementen die worden afgelast vanwege het cornavirus. Binnen de game-industrie werden eerder onder andere E3 en GDC afgelast.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Begrijpelijk. Maar ik denk eigenlijk dat de Gamescom helemaal niet zo relevant is als hij online gehouden wordt. Ik verwacht er namelijk geen grote aankondigingen van games aangezien ik verwacht dat die in juni gedaan worden. Maar ik denk dat deze crisis er sowieso voor gaat zorgen dat aankondigen nu vooral worden gedaan in vooraf opgenomen shows. En dat live persconferenties van game bedrijven verleden tijd zijn.
  • @smaakmaker

    Dat denk ik ook inderdaad, maar dat was zonder Corona ook wel gebeurd. De laatste E3 shows waren… verre van indrukwekkend of memorabel.
  • @Morgana

    Nee al had dat vorig jaar te maken dat veel bedrijven next gen games in ontwikkeling hebben die ze nog niet konden tonen. Maar nee ik ben voorstander van digitale presentaties door het hele jaar door.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren