1. GameStop verdient aan digitale downloads op Xbox Series-consoles

GameStop verdient aan digitale downloads op Xbox Series-consoles

Slimme deal motiveert winkelketen om meer consoles te verkopen

Dankzij een samenwerking met Microsoft verdient de Amerikaanse winkelketen GameStop aan elke digitale download die op een verkochte Xbox Series X of Series S wordt gemaakt.

Dat betekent dus dat GameStop geld krijgt voor elke game die digitaal wordt gekocht op een Xbox Series-console die van de winkelketen vandaan komt. Wanneer mensen bijvoorbeeld een Xbox Series X of S kopen bij de winkel en daarna een game als Call of Duty: Black Ops Cold War of Assassin's Creed Valhalla digitaal op de console aanschaffen, gaat een gedeelte van de opbrengsten naar GameStop. Deze afspraak werd naar buiten gebracht door financieel adviesbedrijf Domo Capital Management.

Dit moet de Amerikaanse winkelketen meer motiveren om consoles te verkopen - met name de Xbox Series S, waar geen diskdrive in zit. Winkelketens verdienen normaliter niet zozeer aan verkochte consoles, maar vooral aan verkochte games. Voor de Xbox Series S en de versie van PlayStation 5 zonder diskdrive kunnen echter geen fysieke games gekocht worden. De deal die met Microsoft is gesloten, is dus een slimme oplossing om alle partijen tevreden te houden.

Het is niet bekend of Microsoft soortgelijke afspraken maakt met andere winkelketens binnen of buiten de Verenigde Staten. Ook is niet bekend of concurrent Sony soortgelijke plannen heeft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik vind dit vrij krom, of het moet voor alle verkopers gelden. Nee wacht.. Dan nog is het raar.
    Kun je dan niet beter verkopers vouchers van digitale games aanbieden, zoals je nu al met abonnementen en sommige games ziet?
  • Gewoon daarnaast digitale gamekaarten gaan verkopen in de winkels en special editions. Dat lijkt mij een goede oplossing.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren