1. Gamestop verkoopt meer Nintendo Switches sinds de E3

Gamestop verkoopt meer Nintendo Switches sinds de E3

"Super Smash Bros. Ultimate doet het goed"

Eric Bright, de vicepresident van merchandising bij Gamestop, laat weten dat de Switch twee keer zoveel wordt verkocht in Gamestop-winkels sinds de E3. Verder bespreekt hij de productiecyclussen van videogames.

Dit doet Bright in een interview met GameIndustry. Als oorzaak haalt de vicepresident de aankondigingen op E3 aan."Nothing beats Nintendo's overall announcements," vertelt hij. "Super Smash Bros is jumping right up to the top of the [pre-order] list. We're also seeing great reaction from Pokémon Let's Go, both versions, and then of course people are trying to get their hands on the Pokéball [controller] as well."

De aandeelwaarde van Nintendo zijn recentelijk flink gekelderd. Het bedrijf trok zich daar echter niets van aan en Nintendo laat weten dat het zijn doel om twintig miljoen consoles te verkopen voor het einde van het fiscale jaar nog steeds gaat halen.

Dat de Switch goed verkoopt bij Gamestop is daarvoor slechts een indicatie. Hoe goed de console verkoopt bij andere winkels is niet bekend.

Fortnite Switch

De productiecyclus van videogames

Naast de Switch-verkoop laat Bright ook weten dat het goed gaat met Call of Duty en Red Dead Redemption 2. Beide games worden veel gepreorderd en vooral Red Dead Redemption 2 lijkt invloed te hebben op de videogamemarkt. Spellen komen eerder uit dan ze dat normaal doen en volgens Bright komt dit deels omdat ze de release van de cowboygame willen vermijden. Hij benoemt echter ook een andere reden:

"Part of it is that overall publishers have recognised for a long time that if they launch so close to the holiday season, Black Friday in particular, they're not really properly positioned to take advantage of a key promotional time period."

Ook vertelt hij dat games, door hun langere productiecyclussen, steeds vaker uitkomen als ze klaar zijn in plaats van op een strategisch moment. Dit verklaart volgens hem ook waarom er meer games in het eerste kwartaal uitkomen in plaats van dat er gericht wordt op een lancering kort voor de kerst.

Wel is er een probleem voor videogamewinkels omtrent de releases van de games. Hoewel het stormloopt rond de kerst en er afgelopen jaar veel werd verkocht aan het begin van het jaar, worden er in de zomer weinig grote games op de markt gebracht.

Bright vertelt dat de laatste grote game release God of War was in april. De volgende is volgens hem Spider-Man, die pas in september in de winkels ligt. Bright hoopt dat ontwikkelaars in de toekomst hun releases meer over het jaar gaan verspreiden. "Consumers' salary in June doesn't really differ too much from their salary in November and we would love to see more regular deliveries of content all throughout that time period," gooit hij als argument op.

Spider-Man

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Jammer om te lezen dat black ops 4 toch goed zal worden verkocht. Die verdienen dat echt niet met die mentaliteit door de single player niet te maken.
 • @Tyron
  Waarom mag dat niet zo zijn? Er zijn zat meerdere games die zonder story worden uitgebracht. Daarnaast bieden ze ook een extra BR modus plus aanvullende zombie verhalen.
  Ik snap overigens dat het achterwegen laten van story kwalijk kan zijn indien er geen vervangende modus voor wordt aangeboden.
 • @Tyron
  Als het goed gaat verkopen is er gewoon vraag naar de game. Niets kwalijks aan. Dat jij en het jammer vind is toch echt je eigen probleem.

  Als de zombie mode tof is, haal ik de game gewoon
 • @blue_blade_3 Doordat het luilakken zijn en ze er telkens mee wegkomen. Ze verdienen dat niet en van mij part mogen ze lekker failliet gaan. Jammer dat die gamers zo hersenloos en schijnheilig zijn. Wel de game lopen bashen maar puntje bij paaltje kopen ze het toch.
 • @Tyron
  Blijkbaar doen ze iets goed, anders blijven mensen het niet kopen. Zo is het nu eenmaal. Mensen meteen hersenloos noemen omdat ze CoD games kopen, is een beetje overdreven. Mensen zullen er iets in vinden wat het voor hen aantrekkelijk maakt.
 • @Tyron
  Kun jij mij vertellen waarom bij games zoals Overwatch en RS6 dit dan wél mag? Ben benieuwd naar jouw mening dan.
 • @Tyron
  De enige rede dat ik black ops4 een kans ga geven is vanwege de battle royale modes. Dus de single player kan mij gestolen worden.
 • Singleplayergames blijven het goed doen. Goed zo.
 • "Nothing beats Nintendo's overall announcements"
  Goed om te lezen!
 • @Piet S. zal ze dus ook niet scherper maken
 • @Richh
  Ik weet niet of Nintendo lui wordt omdat één medewerker van één bedrijf dit zegt hoor. ;-)
 • @Piet S. Doel meer op het bericht van gisteren
 • @Piet S. Die man praat echt bullshit. Op de e3 van Sony waren er pas echt goeie aankondigingen zoals final fantasy remake en shenmue. Als ze dat bij Nintendo kunnen overtreffen dan mag je uit je nest komen. Komen ze met hetzelfde spel maar dan met een upgrade. Als er geen single player bij smash bros zit dan is dat wel een dieptepunt.
 • @Tyron
  Goeie aankondigingen van Sony? :'-)
  Zowel de FF remake en Shenmue 3 waren AL LANG voor de E3 aangekondigd.
  Qua nieuwe aankondigingen was het bij zowel Nintendo als Sony triest.
  Beide hebben ze maar 1 "grote" nieuwe game aangekondigd:
  - Nintendo: Mario Party.
  - Sony: Nioh2.

  Daarnaast is het OFFICIEEL bevestigd dat Super Smash Bros. Ultimate een nieuwe game is. Dat is een feit waar je niet onderuit kunt. + Je kunt altijd SP vechten in SMASH om bv. nieuwe characters te unlocken. ;-)

  Daarnaast heeft de betreffende persoon het over 'Nintendo's algemene aankondigingen' en niet specifiek over één bepaalde aankondiging.

  De volgende keer iets beter onderzoek doen voordat je reageert. :-)
 • @Piet S. Heb je btw ooit eens iets negatiefs gezegd over Nintendo? Oh nee wacht, je hebt 24/7 je Nintendo bril aan :p
 • @CyberFl
  Een bril heb je op, niet aan. :-)

  Daarnaast heb ik hierboven zelfs nog iets negatiefs over Nintendo gezegd (…ofja, eigenlijk getypt), dus je hebt niet alles goed gelezen:
  'Qua nieuwe aankondigingen was het bij zowel Nintendo als Sony triest.'.
  Daarnaast mist de Switch nog teveel online functionaliteiten en apps.
  Dus ja, ik heb zelf ook kritiek op zaken m.b.t. Nintendo.

  Mijn reactie hierboven op @Tyron klopt echter wel gewoon voor de volle 100%.
 • @CyberFl Dit dus. De advocaat van Nintendo lijkt het wel. Echt geen leven.
 • @Tyron
  Onzin. Zoals ik hierboven al bewijs.
 • @Piet S. Waar zie je dat ik het over de e3 van 2018 heb? Daarmee doelde ik op de e3 van 2016. Verder ben je er als de kippen bij wanneer Nintendo iets 'leuks te melden heeft. Heb een hekel aan fanboys zoals jij. Blijf vooral al het negatieve goedpraten. Toen met de Wii u had je overuren moeten draaien he.

  Verder heb ik ook een switch in huis en een ps4. Wat ik tot zover heb gezien is het gewoon een Wii u game met nieuwe personages en aanvallen.
 • @Tyron
  Je zegt 'Op de e3 van Sony'… 'DE'…
  Dat je daarmee naar de E3 van Sony van 2016 verwijst, slaat helemaal negens op natuurlijk. Onduidelijkheid ten top.
  Daarnaast zou ik dan de E3 van Nintendo van 2017 er ook bij kunnen halen, bv. ;-)
  O en mocht je het (zoals je zelf aangeeft) over de E3 van Sony van 2016 hebben, dan klopt het nog niet, want beide games (FF remake & Shenmue) zijn op de E3 van 2015 aangekondigd. :'-)

  'Het negatieve goedpraten'? Hierboven staan toch echt kritiekpunten, van mij richting Nintendo. Lezen.
  Verder is het gewoon zo dat nieuwe aankondigingen van Nintendo populair zijn, zoals deze betreffende medewerker ook aangeeft. Daar kun je niet onderuit.

  Daarnaast was de Wii U ook verre van mijn favoriete console, maar gelukkig zijn er wel een paar toppers van games op uitgekomen. Zoals SMASH, Donkey Kong, Hyrule Warriors, Super Mario 3D World, Super Mario Maker, etc.

  En SMASH is officieel een nieuwe game, gebouwd in een nieuwe engine:
  https://www.vg247.com/2018/06/14/673955
  https://www.gamespot.com/amp-articles/e3-2018-super-smash-bros-ultimate-is-an-entirely-n/1100-6459758

  Zoals ik al zei: Beter onderzoek doen voordat je wat post. ;-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren