1. GDC 2020 in zijn geheel uitgesteld vanwege coronavirus

GDC 2020 in zijn geheel uitgesteld vanwege coronavirus

Beurs wordt nu ergens in de zomer gehouden

De Game Developers Conference is in zijn geheel uitgesteld nadat diverse bedrijven aangegeven hebben niet aanwezig te zijn vanwege het coronavirus.

De beurs - specifiek gericht op game-ontwikkelaars - zou eigenlijk van 16 tot en met 20 maart worden gehouden. De afgelopen weken lieten diverse bedrijven weten niet op GDC 2020 aanwezig te zijn om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en werknemers te beschermen tegen de ziekte. Onder andere Sony, Facebook, Kojima Productions en Epic Games lieten weten niet aanwezig te zijn, en ook Activision Blizzard zegde gisteren af.

De organisatie achter GDC liet op social media en zijn website weten de beurs uit te stellen tot ergens deze zomer. "Na overleg met onze partners in de game-industrie en de community hebben we de moeilijke beslissing genomen de GDC deze maart uit te stellen. Aangezien we het afgelopen jaar zijn bezig geweest met de voorbereidingen voor de show met onze adviseurs, sprekers, exposanten en partners, vinden we het heel erg en zijn we teleurgesteld dat we de beurs op dit moment niet kunnen houden."

Een nieuwe datum voor de beurs is er nog niet. Microsoft heeft laten weten zijn panels en aankondigingen die het gepland had staan voor GDC tussen 16 en 18 maart via internet uit te zenden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • "zegde" ??? Kom op, schaam je
  • @robertflappie schaam jezelf.
    'Zegde' is niet incorrect…
  • @robertflappie Corrigeren mag altijd, maar zorg dan wel dat het daadwerkelijk nodig is ;) ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren