1. Gearbox en 2K Games blijven samen aan Borderlands werken

Gearbox en 2K Games blijven samen aan Borderlands werken

Ondanks de overname van Embracer Group

Ondanks dat Embracer Group Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Software overneemt, blijven de ontwikkelaar en uitgever 2K Games samen aan Borderlands-franchise werken.

Dat heeft Gearbox-CEO Randy Pitchford gemeld aan de website VGC. "Er zijn dingen waar we erg goed in zijn en er zijn dingen waar anderen beter in zijn. Wat betreft Borderlands houden we van onze relatie met Take-Two en 2K Games en willen we samen blijven werken aan alle aangekondigde en geplande Borderlands-content."

Gisteren kondigde Embracer Group, de eigenaar van dochterondernemingen als THQ Nordic, Saber Interactive en Koch Media, aan voor 1,3 miljard dollar Gearbox Software over te nemen. De deal moet binnen drie maanden rond zijn en Randy Pitchford blijft CEO van de studio.

De Borderlands-games worden door 2K Games uitgegeven en het lijkt er dus niet op dat daar in de toekomst verandering in komt. Pitchford: "Ik verwacht dat we blijven samenwerken en samen nieuwe kansen blijven creëren... soms vind je gewoon de juiste groep die het volledige potentieel uit onze creatieve bezigheden haalt. We blijven openstaat voor die samenwerkingen." Pitchford herbevestigt dat Borderlands als franchise eigendom van Gearbox blijft.

Aan GamesIndustry.biz laat 2K Games daarnaast ook weten dat de samenwerking tussen de uitgever en Gearbox niet verandert, ondanks de overname van Embracer Group. Het is niet bekend of er intern een nieuwe Borderlands-game in ontwikkeling is bij Gearbox.

borderlands

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dus alle content waarvoor al getekend was.
  • 2K is de exclusive publisher van Borderlands voor zover ik weet. Wat ze zelf al zeggen business as usual.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren