1. Gearbox en Bobby Prince bereiken akkoord over Duke Nukem-muziek

Gearbox en Bobby Prince bereiken akkoord over Duke Nukem-muziek

Eind goed, al goed

Ontwikkelaar Gearbox en artiest Bobby Prince hebben een akkoord bereikt wat de muziek van Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour betreft.

Ruim vier jaar geleden bracht GearboxDuke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour uit voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. De game is een remaster van het origineel en bevat logischerwijs een hoop overeenkomsten, zo ook de muziek van Robert "Bobby" Prince.

Prince was het niet eens met het overzetten van zijn muziek en besloot de ontwikkelaar aan te klagen. Inmiddels heeft Gearbox in een persbericht laten weten dat de zaak is afgedaan en dat er goede afspraken uit zijn voortgevloeid. Volgens de ontwikkelaar kunnen spelers nu met toestemming van Prince genieten van zijn meesterwerk.

Randy Pitchford, oprichter van Gearbox, meldt dat hij Bobby Prince ziet als een waardevolle bijdrager van de Gearbox-familie en dat ze naast zijn werk, de man zelf ook erg waarderen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren