1. Gears 5 aangekondigd, samen met twee spin-offs

Gears 5 aangekondigd, samen met twee spin-offs

VERSCHIJNT IN 2019 OP XBOX ONE EN WINDOWS 10

Gears 5 is onthuld, de game verschijnt volgend jaar op Xbox One en Windows 10. Ook kondigde Microsoft twee spin-offs aan: strategiegame Gears Tactics en mobiele game Gears Pop.

The Coalition maakt Gears 5, dat niet langer Gears of War heet. Een uitgebreide trailer toont enkele personages, het verhaal en de gameplay van Gears 5. Het spel moet in 2019 uitkomen op Xbox One en Windows 10-pc's, laat Microsoft weten.

Gears Tactics is een turn-based strategy-game vergelijkbaar met XCOM. Een van de speerpunten is grote baasgevechten. Gears Pop is een mobiele game met cartoon-achtige versies van onder meer Marcus Fenix en de Locust.

Dit artikel delen

Over de auteur

Gijs Scheltens Gijs is niet weg te slaan uit stealthgames en speelt het liefst een spel met een spannend verhaal, interessante personages en een sterke sfeer. Werkt achter de schermen aan de wekelijkse Gamer.nl Podcast.

Reacties

  • Volgens mij kondigden ze deel 4 ook als Gears 4 aan, maar heet het spel officieel wel Gears of War 4. Daarnaast erg veel zin in deel 5, zag er ook erg goed uit!
  • @MythicZ volgens mij heb je gelijk. Men trekt soms te snel conclusies uit de trailers. In het stuk over fh4 ging men ook uit van motoren en hovercrafts in de game om mee te racen. Terwijl dat juist special challenges zijn als tegenstanders. Dat is al in elk deel zo. Overigens vond ik de iets serieuzere toon van Gears erg vet. De setting kwam ook net wat anders over dan voorheen.
  • @MythicZ Precies dit!
  • Ik vond het ook verrassend vet! Lijkt nog meer zijn eigen ding te gaan doen met de serie. Zag er prachtig uit, de ijs- en jungle-setting is ff een heel andere feel.

    Ook de Tactics game lijkt me heel cool, hopelijk Xcom-ish. Daar leent de franchise zich denk ik uitstekend voor!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren