1. Geen seizoenspas of lootboxes voor Gears 5

Geen seizoenspas of lootboxes voor Gears 5

Dat belooft The Coalition

Er zitten geen lootboxes in Gears 5 en de game krijgt geen seizoenspas.

Dat betekent dat alle maps die na de release van de game als download worden aangeboden voor matchmaking en privéwedstrijden gratis zijn. Dat laat The Coalition weten op de Gears 5-website.

Wel kunnen spelers in-game valuta genaamd Iron verdienen met het Tour of Duty-systeem. Dit progressiesysteem bevat ook dagelijkse uitdagingen en medailles. Door deze te ontgrendelen, ontgrendelen spelers ook de mogelijkheid om customisatie-items te kopen, zoals skins voor personages. Daarbij wordt heel duidelijk gemaakt hoe elke item ontgrendeld kan worden.

Spelers kunnen met echt geld ook de customisatie-items kopen. Het is dan altijd zichtbaar wat spelers kopen, er komt dus geen random element bij kijken. Ook kan er echt geld uitgegeven worden aan een zogenaamde 'Boost', die voor snellere progressie in de multiplayer zorgt.

De multiplayer van Gears 5 bevat tevens supply drops met random items, maar die krijgen spelers gewoon tijdens het spelen. Supply dorps zijn niet te koop, en de items in deze supply drops kunnen ook niet met echt geld gekocht worden.

Gears 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Supply Drops zijn dan toch gewoon Lootboxes? Gelukkig is de implementatie totaal anders. 👏👏 Dat klinkt erg goed!
 • Goede zaak. Nu hopelijk snel nog melden dat die schadegetalletjes en energiebalken helemaal verdwijnen uit de game. Daar zit bij een game als Gears vrijwel niemand op te wachten.
 • @xevulutionx

  Zijn in ieder geval uit te zetten in de opties.
 • @That Mr Awesome
  Is dat zo, dat zou top zijn.
 • @xevulutionx
  Jep. Dit is de multiplayer design director van Gears 5:
  https://twitter.com/nodezero/status/1138977996679786496?s=20
 • Ik heb geen probleem met lootboxes zolang je ze maar niet kan kopen met echt geld.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren