1. Gears 5 meest succesvolle Xbox Game Studios-lancering sinds Halo 4

Gears 5 meest succesvolle Xbox Game Studios-lancering sinds Halo 4

Meer dan drie miljoen spelers in openingsweekend

Gears 5 is de meest succesvolle lancering van een Xbox Game Studios-spel sinds Halo 4.

Afgelopen weekend werd het spel door meer dan drie miljoen gamers gespeeld, zo heeft Microsoft laten weten. Dat is het dubbele aantal spelers van het in 2016 verschenen Gears of War 4. Het is tevens de meest succesvolle Xbox Game Studios-lancering van deze generatie.

Ook op pc was de game succesvol: Gears 5 werd daar door drie keer zoveel gamers gespeeld als Gears of WAr 4. Het is daarmee ook de meest succesvolle game op de pc-versie van Xbox Game Pass tot nu toe. Ook is het de meest succesvolle lancering van een Xbox Game Studios-game op Steam.

We gaven Gears 5 een 8,6 op InsideGamer en schreven: "Gears 5 doet voor het eerst in tijden een nieuw trucje, en met succes. Dankzij de lichte rpg-elementen zijn gevechten een stuk diverser en leuker, terwijl het verhaal en de personages een voorheen verborgen menselijkheid naar boven weten te brengen. Tel daarbij op dat de oude en nieuwe multiplayermodi samen met het nieuwe klassensysteem lekker wegspelen en je begrijpt dat Gears 5 niet snel gaat vervelen, in tegenstelling tot sommige van zijn voorgangers. Ja, er zijn kleine verbeterpunten, maar we hopen na dit deel vurig dat we die in Gears 6 opnieuw mogen beoordelen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Volledig terecht, kandidaat voor game of the year naar mijn mening. Campaign is top, multiplayer is divers, goede maps en speelt soepel.
  • De horde mode is zeer goed gedaan
  • Toch nog eens een goeie game op de Xbox.
  • @CyberFl
    lekkere comment chapeau
  • Werkelijk een genot is de game tot nu. Bevalt me een stuk beter dan deeltje 4. Zit tegen einde van act 2 aan maar beter zou t niet echt meer kunnen worden vrees ik. Goede zaak dat men de game weet te waarderen en hopelijk realiseert MS zich ook (ze gaven het zelf gelukkig al aan) dat men de focus op sterke gameplay met volwassen verhalende elementen nog erg kan waarderen. Dat Gears dan ook nog een zeer sterke mp heeft is een mooie extra.
  • Er is ook geen een xbox game exclusief op die xdoos te spelen. Best logisch dat de eerste game sinds tijden dan meteen zo goed verkoopt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren