1. Gears of War-studio gaat Unreal Engine 5 gebruiken

Gears of War-studio gaat Unreal Engine 5 gebruiken

Meerdere games in de maak bij The Coalition

The Coalition - de ontwikkelaar van de moderne Gears of Wars-spellen - gaat voortaan games met Unreal Engine 5 ontwikkelen.

Dat liet het bedrijf in een blogpost weten. "We zijn enthousiast dat we naar next-gen ontwikkeling over kunnen stappen via Unreal Engine 5. Gears of War is altijd een voorloper in Unreal Engine-ontwikkeling geweest - van een succesvolle 720p-game op Xbox 360 tot de 120 fps multiplayerupdate van vorig jaar op Xbox Series X en S - en we kunnen niet wachten om die traditie door te zetten door Unreal Engine 5 de komende jaren voor meerdere nieuwe projecten te gebruiken."

Het was al bekend dat The Coalition aan meerdere games werkt, maar welke games dit zijn is nog niet bekend. Het lijkt waarschijnlijk dat één van die games een nieuwe Gears of War is. Journalist Jeff Grubb meldde eerder dat hij had vernomen dat het om een Star Wars-game gaat, maar via Reddit laat The Coalition weten dat men niet aan een dergelijke game werkt.

The Coalition waarschuwt dat het nog wel even kan duren voordat er nieuwe games van de studio worden onthuld. "Naar een nieuwe engine overstappen is een flinke klus, dus we willen duidelijk maken dat we voorlopig geen nieuwe projecten of titels aankondigen."

Gears 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren