1. Gears Tactics komt als lanceergame naar Xbox Series X

Gears Tactics komt als lanceergame naar Xbox Series X

Vanaf 10 november beschikbaar

Gears Tactics is vanaf 10 november beschikbaar voor Xbox Series X, Xbox Series S en Xbox one. Dat laten Spash Damage en The Coalition weten.

Gears Tactics verscheen eerder dit jaar voor pc en betreft een turn-based strategiegame, vergelijkbaar met XCOM. Spelers volgen Gabe Diaz, de vader van Kait Diaz uit Gears of War 4 en Gears 5, tijdens een Locust-oorlog die zich afspeelt voor het eerste deel.

In mei kreeg de pc-versie op Gamer.nl een 8 van Lars Cornelis, die het 'een prima strategiespel' noemde.

gears tactics

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nu weet ik het zeker, de xbox series X komt gelijk in huis.
 • Lekker op dreef Jaco, eerder "verschoon" nu "Spash damage". Niet om te zeiken hoor, maar misschien even een tweede keer overheen lezen in het vervolg.
 • Het is niet echt het soort launchtitel dat je in het ideale geval wil zien, zo'n opgewarmd kliekje van een game die al op PC is verschenen. Maar het is wel een kliekje waar ik erg trek in heb, zal een van de eerste games worden die ik op mn Series X ga spelen. Gears blijft een van mijn favoriete franchises.
 • Gelukkig interesseren mij die exclusive launchtitels totaal niet als die er zijn. Cyberpunk komt toch in november uit en daar ben ik voorlopig wel zoet mee. En cod voor afentoe een potje.
 • Tja, ik kan er niks aan doen, maar ik wordt dus totaal niet warm van die launchtitels voor de Xbox… ik vind het nog steeds lastig een keuze te maken, maar vanwege de games neig ik toch naar de PlayStation. Even een directe vergelijking tussen beide consoles afwachten en dan maar kiezen.
 • @Rickieboy649
  Ik zou nu wel eens vergelijkingen tussen beide consoles willen zien.
 • @Rickieboy649
  Keuze is toch niet echt zo lastig, waar speel je nu grotendeels dan op? Voor mij is het gewoon Series X straks vanwege de huidige gen (natuurlijk geldt dit niet voor iedereen). Maar mijn vrienden spelen op het xbox platform, ikzelf al sinds begintijd via live, dus mijn account en gameslijst is daar opgebouwd.

  Daar komt bij dat je een backlog hebt opgebouwd op je favo platform. Series X zal omtrent een aantal one titels een dikke enhanced saus gooien zodat ik mn enorme backlog in verbeterde vorm alsnog kan oppakken of verder spelen. Gamepass helpt dan ook zeker mee evenals de interface die mij beter bevalt en belangrijker, de controller (laatste 2 voor vrijwel iedereen sterk afhankelijk van gewenning). De extra power voor hopelijk talloze 3rd partys zou me dan garanderenme dat ik de sterkste consoleversie van een game speel. Dit is uiteindelijk wel afwachten of dat echt gaat blijken.

  Net als met deze Gen zet ik paar maanden later de ps er gewoon naast voor wat exclusieve titels, echter op spider-man na, die ik nog moet oppakken, is daar niks voor mij extra te spelen wat ik mis op de xbox en wil hebben. Dan kan ik best even wachten want kom al tijd te kort voor alle games.
  Lang verhaal zo maar als je bovenstaand invult vanuit iemand die playstation als mainhonk basishonk heeft, dan komt ie op ps5 uit waarschijnlijk en is er niks wat op series x exclusief verschijnt en wilt spelen . Overstappen zie ik en hoor ik trouwens om me heen niet veel mensen doen.
 • @xevulutionx

  Hier idd hetzelfde. Eigenlijk ben ik heel blij dat de xbox de krachtigste console is. Dat heeft sowieso mijn keuze definitief gemaakt. PlayStation heeft zeker betere exclusief maar de enige die er voor mij persoonlijk er echt toe doen zijn tlou en Uncharted games en Spiderman. De rest zijn leuke games maar zeker niet de moeite waard om voor een minder krachtige console te gaan. Als je kijkt hoeveel exclusives je tegen over multiplatform games speelt is dat het mij niet waard. Nogmaals dit is voor mij de logische persoonlijke keuze. Als de ps5 on par was met de xsx was mijn keuze veel moeilijker.

  Nu roept iedereen. Je gaat het toch niet merken qua graphics. Dat is een valide punt. Maar krachtige hardware zorgt wel voor stabielere framerate en ja dat is in het verleden gebleken dat de krachtigste console stabielere framerate had. Gta5 met drops naar 20 framerate op de xone en bij ps4 stabieler. Rdr2 liep dan weer stabieler met zelfs echt 4k op de onex vergeleken met de ps4pro.
 • @xevulutionx toch vind ik het behoorlijk lastig. Ergens vind ik het idee om van Xbox naar PS te switchen enorm lastig. Game sinds de 360 altijd op Xbox. Maar de games op de PlayStation, de exclusives vind ik leuker, ook voor mijn kinderen. Vooral Ratchet en Clank en misschien sackboy maar daar moet ik nog meer van zien. En uncharted, Spider-Man en TLOU voor mijzelf. Dat zou mijn motivatie zijn om over te stappen. Én dat veel vrienden PS hebben.  Maar mijn backlog op Xbox verliezen, krijg ik ook weer buikpijn van. Gamepass vind ik ook fantastisch. En de controller. Snap je mijn dilemma? Voor mij is beide consoles aanschaffen geen optie. Geen tijd voor en geen zin om geld aan uit te geven.  Daarom denk ik eerst maar een hands on te bekijken van beide consoles en dan hoop ik dat ik er dan uit kom. Stiekem hoop ik dat de PS5 veel duurder, of juist veel goedkoper is dan de xbox zodat de keus iets makkelijker wordt 😛  Kortom, ik twijfel enorm!!
 • @Rickieboy649

  Ik ben ook gek op al die PS-exclusives, maar eigenlijk speel ik ze uiteindelijk vrij weinig. Speel liever een snel potje MP tussendoor in CoD of BF. Ik heb de Xbox en Xbox 360 gehad, de Xbox One overgeslagen en nu neig ik naar een XSX of PC upgrade. Exclusieve games maken mij niet zoveel meer uit en ben meer into MP-games dan SP-games. Hoewel ik er ook nog niet helemaal uit ben. 😀  Als je kijkt naar mijn gekochte PS4 lib dan heb ik in totaal misschien 5 games gekocht en al helemaal weinig games uitgespeeld; heb Uncharted 4 (via PS Plus) en Spider-Man wel gespeeld, maar nog niet uitgespeeld. Dit is dag en nacht vergeleken met de PS3.
 • @CerandoX.nl als ik je verhaal zo lees, denk ik dat ons gamegedrag grotendeels overeenkomt. Ik denk dat ik ook grotendeels (in ieder geval tot nu toe) 3rd party speel. Maar de genoemde exclusives hebben sterk mijn interesse en zou ze graag eens gaan spelen. Daarbij lijkt het me erg leuk om een game als ratchet en clank met mijn zoontje te spelen, nu hij daar zo’n beetje de leeftijd voor heeft.

  Maar de online-ervaring van 3rd party games is wat jou betreft dus beter op Xbox? Of lees ik dat verkeerd?
 • @Rickieboy649
  Ok helder ik snap je punt. Uncharted is idd tof en persoonlijk vind ik vooral tlou er boven uitsteken. Little big planet/ sackboy is een ander verhaal, ik ben er 2 keer ingetrapt maar ik kan niet snappen dat die games zo hoog scoorden. Mogelijk ligt het aan mij maar ik vond ze ontzettend simpel aanvoelen qua physics.
  Ratchet en Clank is cool maar voor mij geen systemseller. Het dilemma met kids bergijp ik ook, al lopen hier 2 jongens (5 en 10) waarvan de laatste met gamepass erg gelukkig wordt al laat ik m niet met alles aan de gang gaan. De 5 jarige is nog een te grote slopert voor zo'n console.
  Met ps now zul je ook wel een eind komen en ik gok dat ze net een paar meer kindvriendelijke titels hebben. Wellicht is dan even de handson afwachten hoe en wat het verschil gaat zijn idd verstandig.
 • @xevulutionx @xevulutionx thanks voor je reactie. 5 en 10, vast een handvol 😂 die van mij zijn 2 en 6. Die jongste mag nog ff lekker met haar poppen blijven spelen. Die oudste vindt gamen wel echt erg leuk. Heeft nu een Switch en speelt games als Mario en Lego City helemaal grijs. En soms game ik met hem op de Xbox, leuk vader-zoon momentje. We doen dan van die Legogames en zo’n Disneygame, Rush, waar je van allerlei films een aantal levels kunt spelen (zegt je misschien niets).
  Alleen merk ik soms dat ie wel toe is aan iets “stoerdere” games zonder dat het bloed je om de oren vliegt. Ratchet en Clank lijkt me zo’n titel. Iets meer voor iets oudere kinderen en toch redelijk onschuldig. En volgens mij kun je dit ook samen spelen. En het lijkt me niet heel moeilijk om onder de knie te krijgen, maar misschien vergis ik mij daarin. Zo’n titel weet ik even niet op te noemen voor de Xbox. Maar suggesties zijn welkom 😉
 • @Rickieboy649
  Ja herkenbaar, ik durf niet te zeggen hoe makkelijk het voor een 6jarige gaat zijn maar als hij al aardig uit de voeten komt met Mario games dan is de basis al aanwezig haha. Die van 5 komt nog niet door t eerste level heen van smb1 dus gezien hij niet naar tips wil luisteren… Dus die speelt nog op een wiiU/Wii. De oudste hier vond The Touryst helemaal fantastisch, af en toe wat helpen is soms nodig maar loste de dingen vaker zelf op. Staat op gamepass nu. Forza Horizon vind hij ook top, Battletoads (ook leuk samen), helaas ook Fortnite en op switch speelt hij BOTW. Moet ff kijken in library van zijn account wat ie verder nog speelt, ben er niet altijd bij, voor verdere tips.
  Rush ken ik wel van naam maar nooit gecheckt, daar ga ik eens naar kijken. Thanks!
 • @xevulutionx ja rush is echt supermakkelijk. Je kunt eigenlijk weinig fout doen, kunt niet dood en je kunt meestal maar 1 kant op. Ideaal voor een kind van 5 😉 haha dat niet naar de tips willen luisteren is heel herkenbaar 😂 maar ik ga die titels die jij noemt eens checken, ken ze nog niet. Bedankt! Forza ken ik natuurlijk wel, maar nooit bedacht dat dit misschien ook wel leuk kan zijn voor hem. Misschien eens proberen.
 • Het zou echt zonde zijn als ik een Xbox one s of x koop, omdat ik sowieso al weet dat de games op gaan tegenvallen zoals vorige generatie.
 • @LosPilotas

  Als je kijkt naar exclusives zeker weten. Onthoud wel dat als je multiplatform games speelt op de ps5 dat je de mindere versie speelt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren