1. Gecheckt op E3: Minecraft Dungeons

Gecheckt op E3: Minecraft Dungeons

Toegankelijke dungeon crawler in bekende wereld

Minecraft is niet te stoppen. De game heeft recent waarschijnlijk Tetris verslagen als bestverkochte game ooit en nog altijd is het aantal maandelijks actieve spelers hoger dan dat van fenomeen Fortnite. Het is dan geen wonder dat er verschillende spin-offs van verschijnen, waaronder Minecraft Dungeons. Tijdens E3 2019 woonden we een presentatie bij van de game en mochten we zelfs als een van de weinigen even spelen.
Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons is een dungeon crawler in de breedste zin van het woord. Levels worden in stukjes ontworpen en vervolgens willekeurig aan elkaar gelinkt in één grote dungeon met een doel, maar ook veel zijpaden. Er zijn kisten met willekeurige loot, skeletten, pijl en bogen en een hoop bekende Minecraft-elementen. Het Dungeons-team werkt immers nauw samen met de rest van Mojang in Stockholm, en heeft de keuze uit een flinke verscheidenheid aan spullen en wezens.

Minecraft Dungeons
Minecraft Dungeons

De gameplay bestaat uit meppen met je wapen, Actifacts (skills) gebruiken en wegrollen. Daarbij benadrukt de ontwikkelaar dat wapens uniek moeten aanvoelen en de snelheid en bereik van het zwaard, de hamer, scepter en haken voelen inderdaad anders. Bovendien hebben sommige zeldzame exemplaren, die je vindt in kisten of als loot van verslagen monsters, bepaalde bonussen om bijvoorbeeld vijanden te vergiftigen. Verder kun je elk wapen betoveren met verschillende bonussen en bepaalt je armor wat je specialiteit is. Er zijn dus geen klassen in Minecraft Dungeons, maar enkel statistieken die bijvoorbeeld je pijlen effectiever maken.

Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons deelt de eigenschap met de hoofdgame dat het toegankelijk is, maar waarschijnlijk meer gelaagdheid biedt dan je zou denken. Je hebt geen overdreven lange lijst met skills, honderden verschillende personages of boeken aan achtergrondverhaal, maar een simpel doch functioneel rpg-systeem. Het ontwikkelteam experimenteert nog met verschillende moeilijkheidsgraden en belooft in ieder geval meer content te bieden na de campagne. De game wordt overigens ook moeilijker met extra spelers, die zich zowel lokaal als online kunnen aansluiten. Samen spelen is bovendien erg leuk en het past bij de toegankelijke insteek van de game. Mocht je dus in de markt zijn voor een toegankelijke dungeon crawler, dan moet je Minecraft Dungeons zeker even in de gaten houden.

Minecraft Dungeons verschijnt in de lente van 2020 voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Lijkt me opzich best leuk om een keer te doorlopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren