1. Respawn werkt op dit moment niet aan een nieuwe Titanfall

Respawn werkt op dit moment niet aan een nieuwe Titanfall

De wil om het ooit opnieuw tot leven te wekken is er wel

Er wordt bij Respawn Entertainment op dit moment niet aan een nieuw deel in de Titanfall-reeks gewerkt.

Dat heeft studiohoofd Vince Zampella gemeld in een gesprek met IGN. Hij was in gesprek met de website naar aanleiding van het tienjarige bestaan van de studio. Een decennium geleden splitsten een aantal werknemers, waaronder de oprichters, af van Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward. Zij richtten Respawn op.

"Er is op dit moment niets in ontwikkeling", meldt Zampella over Titanfall. "Maar het is er altijd. Je ziet er stukjes van terugkomen in de lore van Apex Legends. Ik zou de reeks zeker ooit opnieuw tot leven willen wekken. We kijken wel of het een mogelijkheid is."

De Apex Legends en Star Wars Jedi: Fallen Order-ontwikkelaar werkt intussen ook aan vr-game Medal of Honor: Above and Beyond. Zampella laat weten dat er mogelijk nieuwe beelden van het spel worden getoond tijdens de EA Play-livestream in juni.

Zampella werd ook gevraagd naar de studio Dice LA. De ontwikkelaar was tot voor kort een ondersteunende studio voor diverse EA-games, maar gaat nu nauw samenwerken met Respawn en krijgt een eigen studionaam. Volgens Zampella is het team perfect voor het ontwikkelen van shooters.

De eerste Titanfall kwam exclusief uit op Xbox-consoles, en vervolg Titanfall 2 in 2016 op meerdere platforms. Het spel wist niet zo goed te verkopen als concurrenten Battlefield 1 en Call of Duty: Infinite Warfare.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Laat ze maar lekker Star Wars games maken, veel plezier gehad met Fallen Order.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren