1. Geen PlayStation-handhelds meer volgens Sony-baas Jim Ryan

Geen PlayStation-handhelds meer volgens Sony-baas Jim Ryan

PlayStation Vita krijgt geen opvolger

In een uitgelicht artikel van Game Informer over het 25-jarig bestaan van PlayStation komt naar voren dat er geen PlayStation-handhelds meer gaan komen. Dit laat Sony CEO Jim Ryan weten.

Het lijkt erop dat de PS Vita geen opvolger gaat krijgen, dat blijkt uit de uitspraak van Sony CEO Jim Ryan. In een gesprek met Game Informer zegt hij het volgende over Sony’s visie wat betreft handhelds, “PlayStation Vita was op vele manieren briljant en de werkelijke game-ervaring was geweldig, maar het is duidelijk een markt waar wij nu niet meer in zitten.”

In 2004 verscheen de eerste handheld van PlayStation in Japan: de PlayStation Portable. Dit apparaat heeft uiteindelijk vier versies gehad, de laatste hiervan was de PSP Go. Deze versie bleek uiteindelijk geen groot succes te zijn, onder andere door de opkomst van smartphones als meest gebruikte apparaat voor portable gaming. De meest recente handheld is de PlayStation Vita, die in 2011 is uitgekomen in Japan.


PlayStation Vita

Een opvolger voor de PS Vita komt dus waarschijnlijk niet, maar PlayStation-fans kunnen zich wel verheugen op de komst van de PlayStation 5. Sony heeft recent bekendgemaakt dat de console eind volgend jaar uitkomt. Ben jij benieuwd naar alles over de PlayStation 5? Dan hebben we hier alles op een rijtje!

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

 • Zeer begrijpelijk met de ontwikkeling die streaming doormaakt. Er is geen noodzaak meer voor een device dat zich alleen op portable focust.
 • @That Mr Awesome streaming is op sterven na dood, kom maar terug over een jaar of 10
 • Nintendo heeft dus goud in handen (want: geen concurrentie) met een hybride.
 • @Piet S.
  Ja Piet, Nintendo is de beste!
 • @Soon.

  Dat hoor je mij helemaal niet zeggen, maar als er letterlijk 0 concurrentie is, dan hebben ze (zoals ik al zei) dus echt goud in handen. Daar kun je moeilijk omheen hè.
 • @Piet S.

  Wil niet altijd zeggen dat het beter is als je geen concurrentie hebt.
 • @jdl82raw

  Dat klopt. Concurrentie kan ervoor zorgen dat grenzen verlegd worden.
 • @Piet S.

  Jaaa Piet, Nintendo is the best, we know we know…

  Btw concurrentie is altijd goed, nu gaat Nintendo wss misbaksels uitbrengen na de switch omdat ze geen schrik moeten hebben van wat concurrentie.
 • @CyberFl

  Lezen. Dat zeg ik niet. En lees mijn antwoord op @jdl82raw's comment.
 • Ook al was support vanuit Sony en westerse third party's slecht en de PS TV een raar apparaat van welke games je wel/niet kon spelen. Blijft het toch me favoriete handheld/mini console.
 • Jammer. De Vita en PSP waren echt topdingen. Erg van genoten.
 • Toevallig mijn PS vita vorige week uit de kast gehaald, wat blijft het toch een fantastisch apparaat. Heb echter maar een memory card van 8GB erin zitten: die is zo vol. Eventjes gegoogled naar miss een nieuwe memory card, christus te paard, wat zijn die dingen nog duur tegenwoordig!
 • Op bijna elk systeem kan er gegamed. worden. Dat er geen handheld komt, wil niet zeggen dat ze het niet gaan proberen op een andere manier. Zeker niet gezien de Switch op de hybride markt.
 • De reden dat de Vita keihard geflopt is komt gewoon door het falen van Sony zelf. Ze hebben zoveel verkeerde keuzes gemaakt. Met zowel de Vita als de originele PSP (die wel een succes was)
  De eerste PSP was een redelijk succes. Maar Sony maakte wel veel foute keuzes. De game media was een ramp en veel te duur. Batterylife was daardoor niet best. Op z’n zachts gezegd.

  De Vita’s grootste probleem was gebrek aan games. Sony gooide dat ding op de markt en ondersteunde het apparaat zelf amper. Third parties zagen er daarom al geen heil in.
  Daarnaast nog eens de keuze voor die belachelijke proprietary media. Waarom niet gewoon standaard geheugen kaarten? Nee je moest die extreem dure van Sony zelf kopen.

  Dat gezegd hebbende loopt Sony met een eventuele nieuwe handheld direct tegen hetzelfde probleem aan als Nintendo. Je kunt simpelweg als first party geen 2 systemen tegelijk ondersteunen. Games worden ingewikkelder en duurder.

  Nintendo koos voor hybride om dit op te lossen. Sony durft dit niet aan en gaat voor TV only consoles. Beide manieren hebben voor- en nadelen.
 • ohja de psp wat een geweldig ding was dat eigenlijk zeg Pandora's Battery maken en gaan!
 • Jammer maar begrijpelijk waarschijnlijk kunnen zij niet de kwaliteit bieden die ze graag op de PS5 willen aanbieden straks. En dan snap ik dat je geen handheld console gaat maken waar weinig markt voor is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren