1. Geen pre-orders zonder releasedatum meer in Duitsland

Geen pre-orders zonder releasedatum meer in Duitsland

Duitsland doet de ban op vage omschrijvingen zoals Q1

Door het hooggerechtshof van München is besloten dat producten niet meer op webwinkels gezet mogen worden zonder releasedatum. Pre-orders die geen exacte datum van de release vertonen, zijn niet meer toegestaan in Duitsland.

Webwinkels mogen dus ook geen onduidelijke data gebruiken zoals Q1, eind 2018 of soms de laatste dag van het jaar, voor games of andere (digitale) producten waarbij nog geen exacte releasedatum van bekend is.

De reden dat dit soort aanduidingen verboden worden, is naar aanleiding van iemand die Mediamarkt voor de rechter sleepte vanwege een onjuiste datum voor de Samsung Galaxy S6. Winkels breken nu dus de wet door niet correct aan te geven wanneer de game eigenlijk uitkomt.

Op Bol.com staat nu bijvoorbeeld de jrpg Code Vein met als releasedatum 31 december 2019, terwijl de game is uitgesteld tot een nog nader te noemen datum. Ook Shenmue 3, waarvan in mei bekend werd dat de game wordt uitgesteld naar 2019, staat op Bol.com met de datum 31-12-2018. Vooralsnog is het in Nederland en België toegestaan om pre-orders te incasseren zonder exacte releasedatum.

Code Vein

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Dit gebeurt in NL en BE al jaren inderdaad. Ik begon er zelf ooit eens mee in 2008 bij mijn toenmalige werkgever omdat ik het destijds in de US zag bij Gamestop. Bij de andere wat grotere partijen in NL zag ik het nog niet dus vond het wel een goede insteek.

    Zolang niemand nog hoeft af te rekenen kon je al een mooie inschatting van de populariteit maken (zover je dat mogelijk niet kon of ongelovigen om je heen had). Daarnaast waren de mensen die vrij vroeg hun order wilden vast zetten vrijwel altijd zeer goed op de hoogte. Een probleem als nu in Duitsland zag ik niet zo snel aankomen gezien gamers die overmacht mbt uitstel/releasedata bij games wel begrepen.

    Zie wel mogelijk goede uitkomsten bij dit verhaal. Misschien dwingt het uitgevers sneller een eerste datum er aan te hangen. Al blijft het probleem van uitstel altijd bestaan, vraag me af wat ze daar dan mee doen.
  • Ik ben het ermee eens. Ik weet niet hoelang ffvii remake al op nedgame staat…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren