1. Gelekt: Destiny 2 wordt gratis game én ondersteunt cross save

Gelekt: Destiny 2 wordt gratis game én ondersteunt cross save

Mogelijk ook einde samenwerking met Sony

Destiny 2 wordt een free-to-play-game, inclusief de Forsaken-uitbreiding met cross save. Dit volgens een embargo brekend artikel van Engadget.

Dat de game gratis wordt is niet volledig onverwachts, aangezien de game ook bij de Google Stadia-dienst zou zitten. Destiny 2 ontving erg goede reacties vooral vanwege het verhaal. Later liep de game tegen wat heikel punten aan bij het uitbrengen van de Year 1-uitbreidingen, maar deze zijn op dit moment weer opgelost.

Destiny 2

Naast dat de game gratis wordt aangeboden, wordt cross save volgens de lek ook mogelijk gemaakt. Het wordt dus mogelijk om je voortgang van de ene console mee te nemen naar een andere console. Ook dit sluit goed aan op Google Stadia.

Ook gaan er geruchten rond dat Destiny 2 de exclusiviteitsafspraak met Sony zou afbreken. Sony zou ook geen Cross-save toestaan, dus de mogelijkheid dat de samenwerking beëindigd wordt is nu zeker aanwezig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Wat is hier het nut van? Wordt het een abonnementsdienst dan ofzo?
 • @blue_blade_3
  Ze concurreren min of meer met andere f2p games als Warframe. Ze zullen inkomsten uit micro transacties moeten gaan halen.
 • @CerandoX.nl
  Daar was ik al bang voor. Zonde.
 • Laatste wanhoopspoging om de Destiny franchise levend te houden. De geldkraan van Activision is natuurlijk dichtgedraaid, dus dit betekend weinig goeds mij inziens.
  Wel jammer met het eerste deel prima vermaakt, daarna het tweede deel nog wel gespeeld maar langzaam de interesse verloren.
 • @bliXem

  Hoe kan een game met elke dag 1.5 miljoen spelers dood zijn? LEG MIJ EENS UIT?

  Met die logica is LETTERLIJK bijna ELKE game ter wereld DOOD. MORSDOOD. De serie is waarschijnlijk meer levend dan ooit en wacht tot de free to play versie uitkom.

  De massa houdt van gratis om daarna 100 euro per maand uit te geven aan digitale sokken en hemdjes. Geldkraan gaat meer dan ooit opleveren.

  Als kleinere studio's zoals die van Warframe kunnen overleven op free to play waarom dan niet grote studio's waarvan hun games 100 x meer production values hebben?

  \_-_-_/
 • @DeeZet
  Nope ik denk dat live service games alweer een beetje op de retour zijn, mensen worden het vanzelf weer zat. Ontwikkelaars zullen weer wat nieuws moeten bedenken.

  Maar uit jou reacties hier begrijp ik dat jij je nog prima vermaakt met destiny en dat is heel mooi natuurlijk. Dat wil ik je helemaal niet ontnemen.

  Dat kleine studio’s het kunnen overleven komt door de kleinere teams en dus lagere kosten. Ik geloof nooit dat je een triple A game kan ontwikkelen met free to play.
  Dus wellicht kan bungie door kan gaan met free to play games, maar verwacht dan niet meer dezelfde kwaliteit als voorheen en meer iets als Warframe.

  Maar goed we gaan vanzelf zien wat de toekomst gaat brengen.
 • Ik zie persoonlijke geen rooskleurig toekomst voor destiny ze hebben te veel fouten gemaakt met 1 en 2 dat vertrouwen weg is. Ook helpt het niet dat live service games een vies smaak achter laat bij gamers en totaal niet populair is. Qua geld zal bungie de komende tijd geen probleem hebben vanwegen de partnershap met tencent maar ik denk dat dat brand naam en game destiny wel voorbij is.
 • @wesnslay

  Nope, elke dag nog 1.5 miljoen spelers en ontwikkelaars eten uit de hand van spelers in live service games. Whales, whales everywhere….

  Fortnite 200 miljoen per maand voor een paar regenboog tshirts…Die lachen zich kapot daar over hoe dom de gamers massa is…

  Geven liever 100 euro per maand uit aan digitale dildo's dan 1 keer per jaar 60 euro aan een game. Dus in dat aanzicht gaat Bungie grotere inkomsten genereren. Maak u geen illusies.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren