1. Gelekt: Informatie GTA 6 en releasedatum PlayStation 5

Gelekt: Informatie GTA 6 en releasedatum PlayStation 5

Sony zou grof geld betalen om GTA 6 een maand een PlayStation 5 exclusive te houden

Vermoedelijke GTA 6-details zijn gelekt door een bron die eerder correct de PlayStation 5 voorspelde. In het bericht, dat sinds 3 december 2018 online staat, beweert de lekker te weten wanneer de game uitkomt. En volgens hem betaalt Sony een flinke smak geld om de game een maand lang een PlayStation 5 exclusive te houden.

De persoon in kwestie, die beweert een kleine 'third party'-ontwikkelaar te zijn uit Europa, voorspelde ook specs van de PlayStation 5 die bleken te kloppen. Nu geeft hij aan dat hij een bekend bedrijf helpt met de ontwikkeling van een AAA-game die in 2020 uit moet komen voor de PlayStation 5.

GTA Redux

Later in zijn post noemt hij GTA 6. Volgens hem komt deze in 2020 rond de feestdagen uit en betaalt Sony op dit moment veel geld om de game een maand lang een PlayStation 5 exclusive te houden. Over het al dan niet exclusief uitbrengen van GTA 6 op de PlayStation 4 wordt volgens hem niet over gesproken. Verder heeft hij geruchten gehoord over Miami en New York als plek waar de game zich afspeelt, maar hij zegt erbij dat hij niet met 100% zekerheid kan zeggen of dit klopt.

Verder deelt hij een aantal andere games die op de planning staan of zelfs al in ontwikkeling zijn. Gran Turismo 7 (vr), PUBG Remastered, Last of Us 2 Remastered en Ghost of Tsushima Remastered staan volgens hem op de planning als PlayStation 5 exclusives. Battlefield Bad Company 3, Harry potter, Assassins creed en Horizon 2 komen uit voor de PlayStation 5. Ook GTA 6 wordt in dit rijtje genoemd, aangezien deze uiteindelijk voor meerdere consoles beschikbaar moet worden.

GTA5

Als we hem dus moeten geloven, weten we ook wanneer we de nieuwe PlayStation-console kunnen verwachten. Hij beweert dat de PlayStation 5 in maart of november van 2020 uitkomt.

We weten natuurlijk nog niet zeker wanneer GTA 6 eraan komt, maar eerder deze maand kwam er ook al een cv naar buiten van iemand die blijkbaar aan de voertuigen voor GTA 6 had gewerkt. De lekker zelf wist eerder al correct de juiste specs van de PlayStation naar buiten te brengen, dus het is mogelijk dat hij ook wat dit betreft juist zit.

Lees hier alle andere geruchten die we hebben verzameld over GTA 6.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Tsjah.. Microsoft deed het zelf ook met Tomb Raider, al is deze titel natuurlijk even van een andere categorie. Heb in ieder geval nu al zin in de nieuwe generatie! Vooral nu we alle "oude" games kunnen blijven spelen, en de consoles van SSD's gebruik zullen maken.
  Het is in ieder geval duidelijk dat de aanloop naar de E3 begonnen is!
 • @Gaaiz
  klopt. gelukkig waren we daar weer een beetje vanaf op wat dlc na. Een maand exclusief of een jaar zoals met TR of met een kletsverhaal eromheen volledig (zoals met SF), ik vind dat soort acties erg matig en hoop dat t onzin is.
 • Ik geloof dit niet. Een game uitbrengen en dan een jaar later als remaster aanbieden. Niemand die de ps4 versie koopt. Ps5 komt pas in 2021.
 • @san5324
  Last of Us - 14 juni 2013
  Last of Us Remastered - 29 juli 2014

  @Romée Scholten
  Waarom schrijven jullie nu nog een artikel op basis van geruchten uit december vorig jaar?
 • @Raem omdat dit nu naar buiten is gekomen. En aangezien we richting een nieuwe generatie consoles gaan, is het wel handig om dit soort dingen, ook al is het vrij onwaarschijnlijk, toch even te melden.
 • @Raem maar je hebt een punt: we zetten het er even bij! ;) Thanks
 • @Raem Ik heb het er inderdaad even bijgezet. Goed punt. De media en fans pikken dit nieuws nu pas op, dus vandaar dat we het nu pas brengen. We wisten het niet eerder
 • @Raem

  Goed punt.
 • @san5324

  PS5 komt in eind-2020.
  Wat voor titels heeft Sony dan nog voor de PS4, of derde partijen? Games pas maanden later porten naar de PS5?
  Daarnaast zijn er erg veel remasters uitgekomen een jaar na het origineel, vooral in deze generatie was het een trend.
  Reden waarom ik het niet geloof, is omdat de PS5 alle PS4 games zou kunnen draaien. Dus waarvoor dan een remaster bieden?
 • @Ardyn

  Sws ghost of tsushima wn tlou2.. Dat is zeker merkwaardig ja..
 • Ik kon dit nog als een mogelijkheid zien…
  Tot ik las dat The Last of Us 2 en Ghost of Tsushima beide geremasterd zouden worden voor de PS5…is dit niet overbodig? Aangezien de PS5 alle PS4 games zou kunnen draaien met betere prestaties.
  Daarnaast zijn er zoveel rare aannames in deze 'lek', en is het overigens ten strengste verboden om iets te lekken als developer, dus wilt deze persoon blijkbaar een rechtszaak aan zijn broek hebben.
 • 1 maand, 6 maanden of 12 maanden. Deze onzin mag eens stoppen.
 • @Don Carpaccio

  In principe is een remaster de perfecte kans voor een ontwikkelaar om makkelijk de nieuwe hardware te leren kennen, althans zo zie ik het.
 • In ander nieuws, gras is groen.
  Iedereen die een beetje logisch na kan denken weet dat GTA 6 en de PS5 er aan zitten te komen. Alle geruchten die de lekker verder benoemt zijn daarnaast wilde gokken, gezien het of het een, of het ander is. Bijvoorbeeld: 'de PS5 komt in maart of november 2020 uit'. Als het een echt lek was geweest was er één maand genoemd, niet twee.
 • Miami? New York?

  Deze gozer lult maar wat. Miami is Vice City en New York is Liberty City.
 • Tweede alinea: "De persoon in kwestie (…) voorspelde eerder al correct de PlayStation 5."

  Hoe weten jullie zo zeker dat deze voospelling "correct" is, zolang Sony niks bevestigd heeft? Of heb ik iets gemist?
 • @Kwolly Het gaat over de specificaties. Die heeft de lekker in hetzelfde bericht gedeeld en deze blijken correct. "Mark Cerny heeft de officiële specificaties gedeeld van de PS5. Sony werkt wederom samen met AMD en plaatst een Ryzen-CPU op basis van van Zen 2-architectuur." Dit is een stuk uit het "Alle PS5 geruchten op een rijtje"-artikel (https://www.insidegamer.nl/artikel/de-playstation-5-alle-geruchten-op-een-rij). Hier staan de rest van de specs ook in. Ik heb die zin wel iets aangepast, want hij was inderdaad wat vaag. Hopelijk is het nu duidelijk!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren