1. Gelekte foto's PlayStation 5-controller tonen mogelijk accucapaciteit

Gelekte foto's PlayStation 5-controller tonen mogelijk accucapaciteit

1560 mAh

Gelekte foto's van de Dualsense-controller voor PlayStation 5 tonen mogelijk de accucapaciteit van het apparaat. De accu zou 1560 mAh bevatten.

De foto's zijn afkomstig van Twitter-gebruiker Galaxy-666, die claimt accessoires te maken voor consolemakers als Sony en Microsoft. De controller zou momenteel getest worden om randapparatuur compatible te maken.

Mochten de cijfers kloppen, dan heeft de Dualsense ongeveer anderhalf keer meer accucapaciteit dan de Dualshock 4, die beschikt over een accu van 1000 mAh. Volgens eerdere geruchten gaat de controller drie tot vier uur langer mee dan de Dualshock 4.

Sony heeft officieel nog geen specificaties of prijs van de Dualsense naar buiten gebracht. De controller zit inbegrepen bij de PlayStation 5, die dit najaar verschijnt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Even ter vergelijking wat officiele controllers / batterypacks opgezocht:
  PS4 Dualshock: 1.000 mAh (3.7Wh)
  Xbox 1 Charge pack: 1.400 mAh (4.2Wh)
  Elite v2: 2.050 mAh (7.79Wh)

  Meer capaciteit staat overigens niet gelijk aan langere gebruiksduur. Het is nog de vraag of de Dualsense meer of minder verbruikt dan de Dualshock 4. Gezien het voltage omhoog gegaan is van 3.7 naar 4.2 volt is kan de controller wel sneller de batterij leeg trekken als het nodig is, maar is de capaciteit dus meer dan anderhalf keer zo groot dan de Dualshock 4 als ik even mijn basis natuurkunde terug haal.

  Dualshock 4: 1.000 mAh x 3,7V = 3.7 Wh
  Dualsense: 1.560 x 4,2V = 6.55 Wh
 • @Gaaiz

  Ligt ook gewoon aan de radio techniek die ze gebruiken. Nintendo is hier ook een heel stuk slimmer in.

  Daarnaast hebben de Sony controllers een hoop stroom vretende onzin functies waar niemand wat aan heeft. Het zou Sony sieren om ons opties te geven om deze functies uit te zetten. (Gaat niet gebeuren helaas)

  Ook is Sony is niet zo handig in het benutten van ruimte. In de Ps4 controller past namelijk met gemak een batterij die een 2x hogere capaciteit heeft…het is dus ook ergens gewoon goedkoop van ze.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren