1. De snelle laadtijden van PlayStation 5 getoond in video

De snelle laadtijden van PlayStation 5 getoond in video

Vergeleken met een PlayStation 4 Pro

In een gelekte video is te zien hoe Sony de snelle laadtijden van de PlayStation 5 toont.

De video is opgenomen tijdens een zakelijke meeting tijdens de Sony IR Day in Tokio gisteren. Hier waren onder andere CEO Kenichiro Yoshida en Jim Ryan aanwezig om te presenteren. In de video is te zien hoe snel Marvel's Spider-Man opstart op een PlayStation 5 in vergelijking met dezelfde game op een PlayStation 4 Pro. De PS5 heeft een SSD, waarmee snellere laadtijden bereikt worden.

Sony noemde de console tijdens de presentatie "de beste plek om games te spelen" dankzij het gebruik van de nieuwste technologie, waaronder streaming, de cloud en 5G-technologie. Games moeten bereikbaar zijn via disk, via downloads en via streaming.

Eerder dit jaar gaf Sony al de specificaties van de nieuwe console. Het lijkt er op dat de console op zijn vroegst pas volgend jaar verschijnt, maar een releaseperiode is nog niet officieel aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Deze informatie had Sony / Mark Cerny al ingegrepen bij zijn presentatie van de PS5 specificaties. Dit was ook te vinden in de bron van het originele artikel op IG:
  https://www.wired.com/story/exclusive-sony-next-gen-console/
  Het enige wat nu gebeurd is, is dat iemand de zelfde presentatie met zijn telefoon gefilmd heeft. Maar nieuwe details zijn niet bekend.
 • Ziet er goed uit!
  Eindelijk een SSD die optimaal benut wordt.
 • Maar dit zijn PS4 assets die geladen worden, of ben ik nu gek? De games worden natuurlijk ook zwaarder, dus zal de laadtijd ook wel wat stijgen.
 • @That Mr Awesome
  Volgens mij ook, maar dat de games hoogstwaarschijnlijk zwaarder/groter is des te meer reden om de leessnelheid van de opslag een flinke upgrade te geven. ;)
 • @Gaaiz
  Zeker weten! Ik durf alleen echt nog niet uit te gaan van standaard laadtijden van minder dan een seconde.
 • @That Mr Awesome
  Dan alsnog een prima ontwikkeling i.c.m. de backwards compatibility (als dat waar blijkt te zijn)
 • @AWESOMEDUDE3
  Ja, die bc games gaan dan wel als de brandweer idd! Mits ze op de interne SSD staan. Hopelijk is dat een beetje een serieuze opslagruimte, maar daar gaan we dan ook wel voor betalen vrees ik.

  BC lijkt me overigens een no-brainer, dat gaat er komen. (Ondanks dat Sony en hun fanatieke aanhangers riepen dat niemand daar écht interesse in heeft :p)
 • Nice! Ik ben erg benieuwd naar de verhouding met de nieuwe Xbox.
 • @CerandoX.nl
  Ben sws heel erg benieuwd naar de uiteindelijke specs van beide consoles.
 • @Cypher
  Ik ben ook nieuwsgierig, ook naar de 'volgorde'. Wie gaat hem als eerste volledig uit de doeken doen en geeft de andere partij de kans om daarop te reageren?

  Sony is traditioneel altijd na Microsoft aan de beurt op de E3. Dat gaf ze bij de huidige generatie de kans om perfect in te haken op de (on)mogelijkheden van de concurrent. Maar dit jaar zal het natuurlijk allemaal wat anders gaan. Benieuwd wie van de twee het 'voordeel' krijgt van het kunnen reageren en hoe daar gebruik van wordt gemaakt.
 • @That Mr Awesome
  We gaan het allemaal zien de komende tijd……er komen leuke tijden aan ;)
 • @That Mr Awesome who cares about the specs? Het is geen pc, maar een console.
 • @Cypher
  Ik ben niet benieuwd naar de specs, maar eerder naar de resultaten van bijvoorbeeld Digital Foundry. Het gaat er ook om hoe je de hardware benut.

  Ze krijgen allebei nagenoeg dezelfde Ryzen-CPU en dezelfde Navi-GPU. Hier zullen misschien wat verschillen inzitten qua clocks en (V)RAM, maar de software gaat de doorslag geven.

  Iets wat wel veel kan bepalen is als de ene console dedicated cores krijgt voor ray tracing en de andere niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren