1. Xbox Series X krijgt mogelijk aansluiting voor meer opslag

Xbox Series X krijgt mogelijk aansluiting voor meer opslag

Geheugen kan mogelijk uitgebreid worden

De mysterieuze Xbox Series X-poort die een aantal weken geleden op een foto uitlekte, is mogelijk voor externe opslag bedoeld. Dat beweert het nieuwsplatform Thurrott.

De foto van de aansluitingen werd door gebruiker CurryPanda op het internetforum NeoGAF geplaatst. De foto toonde de achterkant van een prototype waar alle outputs te zien waren. Bij de meeste aansluitingen was het al vrij snel duidelijk wat de functies zijn, zoals de ports voor de HDMI-kabel, USB en oplader, maar bij één bleef de functie onduidelijk.

xbox

Het gaat om de grote, rechthoekige output aan de linkerkant van de console. Eerst werd er gedacht dat het voor het debuggen door ontwikkelaars is, maar techplatform Thurrott beweert dat het om de externe opslag van de console gaat. Zij hebben gesproken met insiders die betrokken zijn bij de plannen van Microsoft voor de Xbox Series X. Mogelijk betekent dit dat gebruikers hun schijfruimte kunnen uitbreiden zonder de ssd te vervangen. Welk systeem Microsoft voor de externe opslag wil gebruiken is nog niet bekend. De producent wil zelf niet op de geruchten reageren. De kans is ook aanwezig dat de uiteindelijke consumentenversie deze aansluiting niet bevat.

De Xbox Series X lanceert tijdens de feestdagen van 2020, dat maakte Microsoft tijdens E3 2019 bekend. Een specifiekere datum is nog niet genoemd. Verwacht wordt dat Microsoft tijdens E3 2020 een exacte datum deelt. In januari werd nog bekend dat Xbox Series X-games de eerste paar jaar ook op Xbox One uit gaan komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • In het artikel staat het goed, maar in de titel moet het dus opslag zijn en niet geheugen. Ik ben benieuwd wat voor externe "SSD mogelijkheden" we dan gaan krijgen. Misschien een variant van "compact flash" (CFexpress 2.0, 4 GB/s)
  , waar een interne controller gebruikt wordt om de prijs laag te houden? Al is CFexpress nu nog erg duur..
  Ook vraag ik me af hoe ze om gaan met de laadtijden van de Xbox Series X tegenover de huidige generatie. Nu bijvoorbeeld Halo: Infinite op beide platformen ondersteund wordt, moeten Series X eigenaren dan extra lang wachten tot de levels voor Xbox One gebruikers geladen zijn?
 • @Gaaiz

  idd, er is een verschil tussen geheugen en opslag.
 • @Gaaiz

  Thanks voor de tip! Past inderdaad beter :)
 • @Gaaiz
  Hopelijk niet zon *Microsoft only optie* zoals je had in de begin van de Xbox360 met 60Gb en 120GB. Dan zou het nog duurder kunnen worden :(.
 • @ShadowhunterrX
  Ik denk dat ze dat niet durven. Vooral omdat Sony dan klaar staat met opmerkingen dat je op de PS5 wél je huidige hardware gebruikt kan worden.

  Ben wel (als toevoeging op bovenstaand) benieuwd of sommige games uberhaupt nog op "ouderwetse" externe harde schijven zullen werken.
 • De titel deed mij denken aan de Philips Videopac G7000 waar je games had met extra geheugen, wel 1 kilobyte meer, het dubbele dus. Dat koste dan ook een vermogen. Maar het betreft hier toch echt opslagruimte.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren