1. Gelicenseerde nummers verdwijnen mogelijk uit GTA 4

Gelicenseerde nummers verdwijnen mogelijk uit GTA 4

Licenties lopen af

Er zouden binnenkort een aantal gelicenseerde nummers uit GTA 4 verdwijnen.
Kotaku UK zegt dit te hebben gehoord van een aantal contacten binnen de industrie, al heeft Rockstar zelf dit niet aangekondigd. De nummers zouden op 26 april, drie dagen voor de tiende verjaardag van de game, worden verwijderd middels een patch.


Dit zou niet de eerste keer zijn dat iets dergelijks gebeurt. Eerder werden er al gelicenseerde nummers uit Vice City en San Andreas gehaald. Ook toen liet Rockstar niets weten. Wel zouden spelers op PlayStation 3 voordat de nummers verwijderd worden codes kunnen ontvangen waarmee ze de nummers in kwestie kunnen downloaden om ze zo te houden.

"Hoewel dit nog niet officieel aangekondigd is, zou dit mij niets verbazen. Zoals gezegd is iets dergelijks al eerder gebeurd in de GTA-reeks. Het is helaas onderdeel van hoe games werken: bedrijven kopen licenties voor muzieknummers en die zijn bijvoorbeeld maar tien jaar geldig. Doordat games tegenwoordig op consoles afgespeeld worden die met het internet in verbinding staan, kunnen deze nummers weer worden verwijderd. Spelers kunnen hier, buiten hun console nooit meer op internet aansluiten, vrij weinig aan doen." - Michel Musters

grand theft auto 4

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Blijft een tof spel mischien nog wel toffer om te spelen dan gta v. Maar de muziek staat me eigelijk niet meer zo bij van deze game.
  • @rpenning De rockzender had wel een paar fijne nummers van Thin Lizzy, Genesis, Electric Light Orchestra, maar verdere zenders staan me eigenlijk ook niet bij.

    Geldt dit dan ook voor The Ballad and Lost and Damned?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren