1. Gemakkelijk ruilen in Pokémon Sword en Shield

Gemakkelijk ruilen in Pokémon Sword en Shield

makkelijk vechten en ruilen met trainers van over de hele wereld

Het ruilsysteem gaat in Pokémon Sword en Shield relatief makkelijk worden door middel van het Y-comm-menu. Daarnaast zijn er surprise trades en link battles mogelijk in het nieuwe Pokémon-spel.

In Pokémon Sword en Shield wordt gebruik gemaakt van het Y-Comm-menu, in dit menu kunnen spelers gemakkelijk pokémon ruilen met andere spelers. Daarnaast kunnen er in dit menu andere trainers worden uitgedaagd voor een pokémon-gevecht. Wanneer een trainer je uitdaagt voor een gevecht ontvang je tijdens het spelen een pop-up met hierin de uitnodiging.

Bovendien kan je in het Y-comm-menu met totaal onbekende trainers pokémon ruilen. Trainers worden automatisch verbonden met een willekeurige tegenstanders. Tijdens het wachten kunnen spelers trouwens gewoon met hun avontuur verder. Op dezelfde manier kunnen er ook suprise trades worden uitgevoerd; dit houdt in dat beide spelers geen idee hebben wat ze ruilen en met wie. Feeling lucky?

surprise trade

Trainers van over de hele wereld kunnen met elkaar verbonden worden, maar spelers kunnen ook lokaal met elkaar vechten door gebruik te maken van hetzelfde netwerk. Om gebruik te kunnen maken van Link battles- en trades dienen spelers in het bezit te zijn van een geldig Nintendo Switch Online-lidmaatschap.

Bekijk hier onder nieuwe beelden van Pokémon Sword en Shield die zijn vrijgegeven tijdens Nintendo Direct.

Pokémon Sword en Shield verschijnen 15 november voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Ik zal al mijn dubbele shinies wel in de surprise trade gooien dan
 • @blue_blade_3 Haha volgens mij is dit anders dan Wonder trade. Zo te lezen weet je zelf ook niet wat je weg stuurt.. Zou toch jammer zijn als je per ongeluk je eigen starter lvl 100 weg doet haha.
 • @Robskeee
  Dat lijkt me echt kut. Ben je ineens je level 100 shiny kwijt met perfecte statts.
 • @blue_blade_3 Gewoon heeeel veel rommel vangen en hopen op het beste XD
 • Positief.
  Het klinkt als ORAS’ PSS, wat het beste ruil/vechtsysteem tot nu toe is.

  Edit:
  Is het ook mogelijk om Pokemon te zoeken (en direct met trainers te communiceren), net zoals in ORAS met GTS (Global Trading System)? Daarmee heb ik me echt tientallen uren vermaakt toen!
 • @Piet S. Oh ja GTS zou echt super nice zijn.
 • @Robskeee

  Snap er echt geen reet van dat die functie na ORAS verdwenen is. Man, man, man…
 • @Piet S.
  GTS zat toch ook in Sun and Moon? Dan ging je naar de festival plaza en dan had je GTS. Kon je gewoon een specifieke Pokémon zoeken.
 • @blue_blade_3

  Ik moet het beter omschrijven. Een GTS systeem dat toegankelijk is vanaf waar dan ook in het spel. 1 menu, klikken, klaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren