1. Geoff Keighley houdt vier maanden lang Summer Game Fest

Geoff Keighley houdt vier maanden lang Summer Game Fest

Vier maanden aan gamenieuws en demo's

Gamejournalist Geoff Keighley organiseert vanaf deze maand de Summer Game Fest, een vier maanden durend evenement met diverse aankondigingen en onthullingen gerelateerd aan games.

De maker en presentator van The Game Awards wil daarmee diverse aankondigingen en evenementen van uitgevers die toch al op de planning stonden faciliteren en uitvergroten. Daarnaast wordt er op de officiële website van het evenement dieper ingegaan op de diverse aankondigingen en worden er ook demo's aangeboden.

Keighley legt in een Reddit-AMA uit dat hij hiermee vooral een centrale hub wil bieden aan gamers voor al het komende gamenieuws van mei tot en met augustus. Ook moet er vanaf volgende week een duidelijke kalender komen te staan met daarop alle aankomende onthullingen die al bekend zijn.

Evenementen zoals de onthulling van de third-party Xbox Series X-games aankomende donderdag, Sony's PlayStation 5-onthulling - waar nog geen datum voor is - en Keighley's eigen Gamescom-openingsshow worden onderdeel van Summer Game Fest. Ook uitgevers als Bandai Namco, Bethesda, Blizzard, CD Projekt Red, Warner Bros. en EA doen mee. Nintendo is vooralsnog niet van de partij, maar Keighley meldt dat hij nog in gesprek is met het bedrijf.

De maand mei valt onder 'phase 1'. Komende week moet er meer duidelijkheid komen over wat voor aankondigingen er in deze maand op de planning staan. De Inside Xbox-stream aankomende donderdag is dus een van de eerste evenementen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Nou hopelijk zegt Nintendo ook toe.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren