1. Update: George R. R. Martin hielp echt mee aan Japanse game

Update: George R. R. Martin hielp echt mee aan Japanse game

Is de samenwerking met FromSoftware echt?

Na eerdere geruchten is het nu bevestigd: schrijver George R. R. Martin had een adviserende rol bij de ontwikkeling van een Japanse game.

Er gingen eerder dit jaar al geruchten dat de schrijver van de A Song of Ice and Fire-boeken, waar de hitserie Game of Thrones op gebaseerd is, mee zou werken aan een Japanse game. Volgens de geruchten ging het om een nieuw, nog onaangekondigd spel van Dark Souls- en Sekiro-ontwikkelaar FromSoftware.

Martin bevestigt op zijn website nu dat hij inderdaad mee heeft gewerkt aan een Japanse game, al meldt hij niet om wat voor game of welke ontwikkelaar het gaat. Het is ook niet bekend wanneer er meer wordt onthuld over het mysterieuze spel.

Update 21 mei

De game gaat zich volgens geruchten afspelen in een open wereld. Deze open wereld bestaat uit meerdere koninkrijken die je op elke volgorde die je wilt langs kan gaan. Het is mogelijk om vaardigheden op te doen. Dit kan door de leiders van koninkrijken uit te schakelen. Gematsu heeft hiervan bevestiging gekregen van een bron die al drie jaar aan te game schijnt te werken. De bron geeft aan dat de codenaam van de game ‘GR’ is, maar de volledige naam mag niet naar buiten komen. Het is mogelijk dat deze staat voor 'Great Rune'. Er gaan geruchten dat de Noorse mythologie een rol gaat spelen in de game.

Op dit moment is het niet mogelijk om de website van George R.R. Martin te bereiken. Gebruikers die een kijkje willen nemen krijgen een foutmelding. Wanneer we meer over de game horen is nog niet bekend, maar E3 zal zich hier goed voor lenen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren