1. Gerucht: 2K Games werkt aan nieuwe BioShock

Gerucht: 2K Games werkt aan nieuwe BioShock

Geheime studio die aan de game werkt is mogelijk 2K Marin

Een nog onbekende studio van 2K Games zou wel eens aan een gloednieuwe BioShock-game kunnen werken.

Dat meldt Kotaku in een artikel over Hangar 13, de studio achter Mafia 3. Er zouden diverse werknemers van de studio zijn vertrokken om te werken bij de geheime studio waar men de nieuwe BioShock ontwikkelt.

De nieuwe BioShock zou de codename 'Parkside' dragen. Take-Two meldt tijdens financiële presentaties al een aantal jaar dat 2K Games aan een "langverwachte" nieuwe game werkt; mogelijk gaat het om deze titel.

Meer informatie over het mogelijke vervolg is niet bekend. In 2014 sloot Ken Levine Irrational Games, de studio achter de BioShock-games. 2K Games zou de rechten op de reeks houden. Een paar maanden daarna werd aangekondigd dat 2K Marin in Novato, Californië de franchise zou overzien. Deze studio is vlakbij Hangar 13 gesitueerd.

"Aan de ene kant zou het niet zo heel choquerend zijn als 2K Games aan een nieuwe BioShock zou werken; het is immers een groot IP. Aan de andere kant is het al jaren stil om de reeks. Ken Levine is weg bij het bedrijf. Zou de uitgever het eindelijk aandurven zelf een nieuw deel te ontwikkelen? En wanneer zouden we een eerste teken van leven krijgen van het spel? Deze E3 al? We gaan het merken." - Michel Musters

BioShock Infinite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou dat wordt dus een slechte game. Die mensen hebben met mafia 3 bewezen geen talent voor game ontwikkeling te hebben
 • @kaassouflee30

  Ik vond nochtans dat buiten de technische performance van Mafia 3 niet veel scheelde aan de game, buiten misschien de repititieve side-missions. Maar de gameplay voelde goed en het verhaal werd door menige gamer bestempeld als het absoluut sterkste punt. En laten we niet vergeten dat Bioshock geen open-world game is, en hierbovenop is het leeuwendeel van dit team ook niet-Hangar 13 werknemers.
 • @kaassouflee30 Precies, het baart me erg zorgen dat er mensen vanuit Mafia 3 aan het werk zijn bij dit project. Wat een tering slechte houterige kut game was Mafia 3 zeg.
 • Deel 1 en 2 waren erg goede games en hoewel het verhaal bij deel 3 best vermakelijk is, is de gameplay om te janken. Wat een grote stap terug was dat zeg. Onder het de streep heb ik me niet echt vermaakt met deel 3. Ik snap dan ook niet waarom deze zo’n hoge score behaalde toen.
 • @dewokkel
  Nou nou, na zeven keer herhalen weten we het onderhand wel hoor.
 • @AWESOMEDUDE3 tja lekker verhaal dat reactie systeem hier
 • @dewokkel ik dacht dat je net zo repetitief als mafia 3 probeerde te zijn ;)
 • Nice. Vond alle drie de games vet. Heb alleen nooit zin om zo'n verhaal te volgen als je allerlei geluidsopnamen etc. moet luisteren.
 • @Luigi1985 Oeh, dan zou ik toch eens deel 1 nog proberen. Dat einde is een prachtige plottwist! En je hoeft daar niet al die geluidsopnames voor te volgen.
 • @Bert de Vries
  Ja, ik heb mijn PS3 met enkele games, waaronder de Bioshockreeks expres bewaard, omdat ik die misschien ooit op een dag nog een keer wil spelen.

  Ik geloof best dat het verhaal vet is, maar ik heb altijd al moeite gehad om de concentratie erbij te houden om een verhaal in een game te volgen. Ik weet niet wat het is, want een serie of film kijken lukt me prima, maar op een of andere manier weet een game me daarin nooit te overtuigen.

  Denk dat ik games gewoon leuk vind vanwege de dingen die je moet doen. Waarom interesseert me dan misschien minder.
 • @Luigi1985 bij Bioshock is dat goed te doen. Het verhaal volgens is echt niet lastig. De audio files zijn meer om de gaatjes in het verhaal te dichten dan echt essentieel. Juist als je de gehele game niet echt goed oplet en alleen bij het eind, is het einde briljant ;)
 • @Bert de Vries

  Nice. Eerst Dark Souls 3 uitspelen, want die is een beetje in vergetelheid geraakt door Zelda en Mario. Daarna tijd voor andere games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren