1. Gerucht: Alan Wake Remaster in ontwikkeling

Gerucht: Alan Wake Remaster in ontwikkeling

Niet langer exclusief voor Xbox-gebruikers

Volgens een LinkedIn-profiel is Virtuos Games bezig met de ontwikkeling van een Alan Wake remaster.

Volgens het plotseling opgedoken LinkedIn-profiel is ontwikkelaar Virtuos Games bezig met de verbeterde versie van Alan Wake. Het originele spel werd in 2010 gelanceerd voor de Xbox 360, naar verluidt komt de vernieuwde versie beschikbaar voor Playstation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Wanneer het spel verschijnt is vooralsnog onduidelijk.

Alan Wake is een actie/avonturengame en gaat over de gelijknamige schrijver die zijn leven langzaam in een nachtmerrie ziet veranderen. Alan is al een tijd bezig met zijn nieuwste boek en tot voor kort lijkt het alsof het boek uit zich zelf schrijft. Dit komt door vriendin Alice, die Alan nog maar net ontmoet heeft. Sinds dat hij Alice kent, lijd Alan aan slapeloosheid en de nachtmerries die daar de oorzaak van zijn leiden tot inspiratie voor zijn boek. Het boek komt niet veel later uit en het is meteen een bestseller.De game bevat een grote free-roaming omgeving die zeer realistisch voelt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Kom maar door! En dan daarna een nieuw deel, als het even kan.
 • Kom gewoon gelijk met deel 2
 • @dennis070
  Als die komt gaat die hoogstwaarschijnlijk ook multiplatform. Dan is het wel aardig dat iedereen op zijn eigen platform ook deel 1 nog kan ervaren toch? Lijkt me niet onbelangrijk voor een verhalende game…
 • @That Mr Awesome Ik denk, afhankelijk van hoe de game het op de playstation doet, de game op meerdere, of alleen maar op de PS5 uit komt. Ik verwacht zeker geen Alen Wake 2 op de neXtbox.
 • @That Mr Awesome

  Ja dat zeker maar wacht al bijna 10 jaar op een vervolg en dan komt ze met een remaster 😔
 • Een remaster is leuk…een nieuw deel beter!
  P.s. er is al een deel 2,dit zou dan de 3e worden.
 • @BadassBoris

  Welke iss deel 2 dan ?
 • @dennis070

  Alan Wake's american nightmare,was inderdaad geen echt vervolg. Staat waarschijnlijk nog steeds op xbox live.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren