1. Gerucht: Amazons streamingdienst gaat met Twitch werken

Gerucht: Amazons streamingdienst gaat met Twitch werken

Vacatures staan reeds open

Eerder dit jaar is bekendgemaakt dat Amazon een eigen streamingdienst in de maak heeft die moet concurreren met Google Stadia en Microsofts xCloud. Het lijkt erop dat de dienst gebruik gaat maken Twitch-integratie.

CNET laat weten dat Amazon hard bezig is aan het realiseren van deze dienst die de gebruiker games laat streamen zonder console of pc. Twee betrouwbare bronnen melden aan CNET dat Amazon bezig is met het inhuren van nieuwe mankracht om te helpen met het opzetten van een 'nieuw initiatief' wat volgens bronnen van CNET Amazons streamingdienst is.

CNET meldt dat één vacature het volgende vermelde: “We geloven dat de evolutie die begon met arcade-gemeenschappen, die uitgroeide tot de livestreams en e-sports van vandaag, zal doorgaan naar een toekomst waarin iedereen een gamer is en elke gamer kan creëren, concurreren, samenwerken en contact kan maken met anderen op grote schaal.” In een andere vacature wordt ook verwezen naar gamestreaming. Het rapport van CNET geeft tevens aan dat Twitch, dat eigendom is van Amazon, ook geïntegreerd gaat worden.

Amazon

Een precieze lanceerdatum is nog niet bekend en Amazon heeft zelf nog niks laten weten, maar het is goed mogelijk dat de streamingdienst eind 2020 nog uitkomt, samen met de Xbox Scarlett en PlayStation 5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • "Het lijkt erop dat de dienst gebruik gaat maken Twitch-integratie."

    Dat was imo al een 100% zekerheidje voordat dit nieuws was. Dat snapte volgens mij iedereen gelijk toen Google de youtube integratie liet zien. Dat is natuurlijk een enorm voordeel die google en amazon hebben boven Sony en microsoft……Maar wel het enige voordeel :)
  • @Newgamessuck
    Microsoft heeft Mixer, dus zij doen het ook al.

    Ik heb het gevoel dat Amazon het beter gaat doen, maar dat is als je nu naar Stadia kijkt, ook niet echt lastig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren