1. Gerucht: Concept art van geannuleerde Zelda en andere Nintendo-games gelekt

Gerucht: Concept art van geannuleerde Zelda en andere Nintendo-games gelekt

Waren in ontwikkeling bij Retro

Er is mogelijk concept art gelekt van geannuleerde Nintendo-games, waaronder van The Legend of Zelda. De tekeningen zijn naar het platform ShineSparkers gestuurd.

Dit weekend vond er al een andere groot Nintendo-lek plaats, waar onder andere de broncode van de Wii op straat kwam te liggen. Nu is er mogelijk concept art gelekt van twee nooit uitgekomen Nintendo-games. ShineSparkers beweert dat het gaat om twee games waar Metroid Prime-ontwikkelaar Retro Studios mee bezig was. Het gaat om een game over de Mario-spook Boo en een The Legend of Zelda-game met een grote rol voor Sheik. De productie vond volgens het platform plaats van 2005 tot 2008 en de Boo-game van 2005-2006.

Over de Boo-game heeft ShineSparkers weinig informatie, behalve dat het waarschijnlijk om een Nintendo DS-game ging. Bij de Zelda-game moest het gaan over de laatste Sheik die zich staande hield in het slechte einde-tijdperk uit Ocarina of Time. In de game moest ook het oorsprongsverhaal van The Master Sword en de geboorte van een nieuwe Ganon getoond worden. De concept art zijn hieronder te bekijken.

Of deze tekeningen echt zijn is helaas niet met alle zekerheid te zeggen.

Nintendo-lek
Nintendo-lek
Nintendo-lek
Nintendo-lek
Nintendo-lek
Nintendo-lek
Nintendo-lek
Nintendo-lek
Nintendo-lek

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • ‘Bij de Zelda-game moest het gaan over de laatste Sheik die zich staande hield in het slechte einde-tijdperk uit Ocarina of Time. In de game moest ook het oorsprongsverhaal van The Master Sword en de geboorte van een nieuwe Ganon getoond worden.’

  Pohh, dat zou een partijtje vet geweest zijn zeg… 😫
 • @PietS.

  Ben eigenlijk wel blij dat het er niet door is gegaan . Want laat Nintendo zelf maar de Zelda en Mario games maken. Laat hun andere studio's maar andere franchises groot maken. En dat heeft Retro studios met dkc en Metroid prima gedaan.

  Wel blijf ik mij afvragen wat daar na de ontwikkeling dkctrf tot aan prime 4 gebeurt is.
 • @PietS.
  Oorsprongverhaal van de Master Sword hebben we uiteindelijk alsnog gehad in Skyward Sword. Dat van die shiekah lijkt me wel tof.
 • Ziet er naar uit dat iemand van de Gerudo-tribe in deze game het vuile werk voor Ganon(dorf) op knapt (een dochter wellicht?), en dat ze voortborduren op de fundatie gegeld in TP (gezien het jaartal).

  Ik wil deze Zelda alsnog wel Nintendo! Het liefst zou ik ooit weer een Zelda zien die hetzelfde doet als MM ; andere regio's in het universum bezoeken en hier een totaal nieuwe en verse verhaallijn aan hangen. Ik ben wat triforce/Hyrule/ZELDA-GANON-LINK moe. MM leek wel een eeuwen-oude fabel, heb er echt van genoten. Mijn favoriete Zelda maar ook favoriete game ooit. Zelda kan zoveel meer zijn dan de geforceerde driehoeksverhouding tussen Link, Zelda en Ganon. Ik vind het knap hoe dit verhaal keer op keer verteld wordt, maar een keer totaal iets nieuws en onverwachts zie ik heel graag verschijnen. Dit zodat Nintendo al haar vrijheid krijgt om verhaal- en wereldtechnisch nieuwe ideeën een kans te geven.
 • @benjaminben
  Grappig, vind het juist fijn die driehoeksverhouding, maakt het altijd duidelijk en is toch de basis van de franchise. Al moet ik eerlijk zeggen dat MM ook tot mijn favoriete games ooit hoort🙈
 • @benjaminben

  Lore technisch is dat juist moeilijk, omdat Link achtervolgd wordt door Demise's Curse.
  Hierdoor kan er geen reïncarnatie van Link zijn zonder een kwaad en afstammeling van Hylia.
  Daarom móét het een vervolg zijn op een eerdere game van dezelfde held. Voorbeelden zijn: Adventure of Link, Link's Awakening, Oracle of Seasons/Ages, Majora's Mask en Phantom Hourglass. Wat valt je dan direct op? 3 uit 5 games zijn titels op een handheld. Adventure of Link komt uit een tijd dat games niet te complex waren om te maken en geen Gameboy bestond. Majora's Mask was een laatkomer in ongeveer een jaar tijd met hergebruik van assets.

  Conclusie: Het is lastig voor Nintendo om 2 Zelda games per console uit te geven.
 • @Ardyn

  hmmm.. BotW staat los van alles en heeft geen plek in de time-line. Als Nintendo dat kan doen, dan kunnen ze ook een Zelda maken die losstaat van het gegoten jasje. En nogmaals ; Link uit bijv. BotW kan gewoon op andere avonturen gaan hoor. Hij gaat niet ineens dood wanneer het kwaad vergaan is. Net als in MM kan hij zij-avonturen beleven, dit zie ik heel graag opnieuw gebeuren. En dit mag zich best verspreiden over verschillende generaties consoles.
 • @benjaminben

  Snap ik volkomen. Maar over de plaatst van BOTW: Het zit in dezelfde tijdlijn, maar het staat zover van de andere games vandaan, dat het een mogelijk scenario is voor iedere tijdlijn. Maar wegens de aanpassingen in Twilight Pincess HD en de toestand waarin Ganondorf in verkeerd, lijkt het te zijn dat het in de Child-timeline is. Al is dit natuurlijk gewoon speculatie en een fantheorie, of course.
  Nintendo heeft vaak liever om per console een nieuw persoon te hebben, om een zo nieuw mogelijke ervaring te hebben. Maar ik snap zeker het punt om vaker iets als MM te zien, daar zal ik zelf ook erg van genieten. Van Zelda krijg ik nooit genoeg, haha.
 • Deze ideeën zijn uiteindelijk wel gebruikt in Skyward Sword (en BOTW), lijkt me.
  Als ik lees dat de origin van de Master Sword zou zijn uitgelegd en meer focus op de Sheika. Daarnaast lijkt het beest ook veel op Calamity Ganon en The Imprisoned, beide games zijn onder leiding van Hidemaro Fujibayashi.
  Sterker nog, deze concept art lijkt juist extra bewijs te zijn voor de theorie dat dit een trilogie van games is en dat BOTW2 uiteindelijk de vloek van Demise zal breken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren