1. Gerucht: Cyberpunk 2077 komt dit jaar nog uit

Gerucht: Cyberpunk 2077 komt dit jaar nog uit

Het wordt een first person-game

Cyberpunk 2077 komt mogelijk dit jaar nog uit en krijgt een first person-perspectief. Dat eerste valt op te maken uit de Poolse krant Strefainwestorow (vertaald op Reddit) waarin wordt vermeldt dat CD Projekt Red geen dividend betaalt aan aandeelhouders, vermoedelijk om de marketing van de game te kunnen betalen.

In de krant staat vermeld dat CD Projekt Red, ondanks de grote hoeveelheid geld die The Witcher 3 dit jaar nog opleverde (200 miljoen euro) geen dividend gaat betalen. Vorig jaar betaalden ze ruim op tijd 30 miljoen euro maar nu willen ze dat geld achterhouden.

Bovendien vertelde CD Projekt Red-CEO Marcin Iwiński in een interview dat hij onder de indruk was van de Fallout 4-reveal op E3 en de manier waarop het niet veel later op de markt kwam. Deze reveal was bijzonder omdat het spel als een verrassing kwam en bovendien een paar maanden later al verkregen kon worden. Dit doet vermoeden dat CD Projekt Red een vergelijkbare stunt wil uithalen en dat Cyberpunk dit jaar nog op de markt zal verschijnen.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077-gameplay

Gamepressure laat weten dat Cyberpunk volgens anonieme bronnen een first person-perspectief zal hebben, iets heel anders dan wat we gewend zijn van de Witcher-reeks.

Bovendien weten we al dat het gebaseerd is op een pen-and-paper-rpg met dezelfde naam. Gamepressure vermoedt daarom dat het een rpg wordt die spelers de optie biedt problemen op veel verschillende manieren op te lossen en mogelijk kan er, net zoals in Deus Ex: Mankind Divided afgewisseld worden tussen first en third person afhankelijk van de aanpak van de speler. Ook meldt de anonieme bron dat er sprake is van een wallrunning-mechaniek vergelijkbaar met die van Call of Duty: Infinite Warfare.

Op E3 2018 in juni horen we pas of deze geruchten waar zijn of niet.

Cyberpunk 2077

"Deze geruchten zijn voor een groot gedeelte gebaseerd op speculatie en ik denk dat het goed mogelijk is dat Cyberpunk 2077 een andere vorm aan zal nemen dan Gamepressure vermoedt. Daarentegen wordt het spel wel gebaseerd op een pen-and-paper-rpg en die staan er juist om hun vrijheid in mogelijkheden bekend. Ik kan me daarom niet voorstellen dat Cyberpunk een 'normale' shooter gaat worden en zo wel, dan ben ik erg teleurgesteld."

 - Arran

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • ooohh boy..
  ik hoop het
 • En sprookjes bestaan echt
 • Zo benieuwd hiernaar! Hopelijk zal het net zo goed zijn als de hype
 • Dit kan alleen maar gaan tegenvallen. Onee wacht, CD Projekt Red…
 • Kan het me bijna niet voorstellen, kijkend hoe lang ze al ''vaag'' bezig zijn en we nog niet echt veel concreets hebben gehoord, maar dat maakt het natuurlijk nog toffer als ze het doen. Ben benieuwd!
 • Praise geraldo del Rivero
 • @tipederasi
  Gary the metrosexual fruitcake

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren