1. Gerucht: De PlayStation 5 Pro moet productlevenscyclus verlengen

Gerucht: De PlayStation 5 Pro moet productlevenscyclus verlengen

'Console actueel houden door hardware te vervangen'

Masayasu Ito vertelt in een interview met Game Informer over snel de veranderende technologie en wat dit betekent voor de productlevenscyclus van de PlayStation 5.

Volgens Ito, uitvoerend directeur van Sony, is het de bedoeling dat de generatie van de nieuwe console ongeveer zes à zeven jaar aanhoudt. Dit is min of meer gelijk aan de cyclus van de PlayStation 4, die inmiddels zes jaar uit is. De console verschijnt in 2020, wat betekent dat het apparaat tot ruwweg 2027 actueel moet blijven.

In een interview met Game Informer over het 25-jarig bestaan van PlayStation geeft Ito aan dat het moeilijk is om een dergelijk apparaat actueel te houden in de snel veranderende wereld van technologie. De hardware veroudert relatief sneller dan generaties terug het geval was.

"Als het goed is kunnen we de console actueel houden door de hardware te vervangen met verbeterde technologie", vertelt Ito.

Mogelijk betekent dit dat er een PlayStation 5 Pro op enig moment wordt geïntroduceerd, net als de PlayStation 4 Pro de looptijd van de PlayStation 4 heeft verlengd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Wat een onzin. Dit gebeurde al zonder Pro of X versies. Man, hoelang zijn de PS3 en xbox360 wel ons dagelijks vertier geweest. Is gewoon een rot excuus om extra consoles te verkopen en het wegwerp tactiek van de smartphones/tv te kopiëren.
 • @ShadowhunterrX


  Ik ben het helemaal met je eens hoor, maar geef ze eens ongelijk… :P
 • @ShadowhunterrX

  Consoles worden met verlies verkocht….Groot verschil met een telefoon.
 • @ShadowhunterrX
  Tsjah.. Voor sommige mensen is het wel een mooie uitkomst. Met het PS3/360 tijdperk duurde het voor mij te lang tot er een nieuwe console kwam en waren vooral de laatste jaren veel games op grafisch gebied achterhaald.
  Met de huidige generatie ben ik blij dat er een PS4 Pro en One X zijn uitgekomen, en ben ik blij met de manier hoe dit is geimplementeerd. Men mag zelf de keuze maken of ze een resolutie/graphics upgrade nemen, en "het oude" wordt gewoon nog ondersteund.
  Gameplay blijft natuurlijk belangrijker dan graphics, maar op deze manier de optie geven voor een betere beleving ben ik dus hartstikke blij mee.
 • Als ze nou het PSN abonnement voor de PS5 nou eens lager maken wordt het interessant om deze aan te schaffen. Ik moet eigenlijk een extra spel kopen ieder jaar om online te kunnen spelen. Mocht je dus een PS5 vanaf het begin aanschaffen en de levenscyclus van 7 jaar aanhouden betaal je dus eigenlijk bijna 2x je PS5 (van uitgaand dat de PS5 rond de 400 euro gaat kosten) in die jaren en dan heb je nog geen spel gespeeld.
 • @Snafu9

  ????? Als je elke maand n die gratis games download heb je die 60 euro er zo uitgehaald.
 • @Meta_coola

  Helaas zijn dat vaak games die ik al heb of niet interessant vind om te spelen. Het liefste zie ik dat ze een onderscheid maken in PSN abonnementen. In dit geval een voorbeeld: Alleen online voor €20,- en een totaal pakket met gratis games en noem maar op voor €60,-. Zou toch geen probleem moeten zijn.
 • @Snafu9 Ik kan natuurlijk niet in je bankaccount kijken, maar ik persoonlijk vind 60 euro voor een jaar niet veel. Dat ben je tegenwoordig al snel kwijt voor een maandje telefoonabonnement. Daarnaast zijn er zat resellers die een jaarabonnement voor +- 45 euro aanbieden.
 • @MythicZ
  Het is meer dat het voor mijn gebruik van PSN veel te duur is. Ik ben niet iemand die het vol benut en periodes heb dat ik online speel. Ik heb periodes dat ik mijn PS4 een maand of meer niet gebruik. Dan is een abbo van €60,- best veel. Ik neem ook wel eens een maand abbo voor €10,-. Toevallig vorige maand nog toen COD MW uitkwam. Daarom zou een abbo voor alleen online een prima variant zijn voor spelers die niet veel online spelen maar wel een jaar abbo van rond de €20,- per jaar ervoor over hebben.
 • @Snafu9

  Ik kan je wel begrijpen en het is ook aan de ene kant geld verspilling.

  Helemaal als je kijkt naar de jou genoemde game. Cross platform met Xbox, PS4 en PC. Maar de PC mensen betalen geen cent voor dezelfde servers. Blijft raar.
 • Oh dat is voor mij prima. Althans beter een keer een dikker exemplaar met meer power dan jaren te lang doorgaan en het verschil met pc harder zien oplopen. Het enige echt vervelende wat ik er aan vind is dat ik nu op 3 locaties consoles wil hebben staan in een redelijk goede setting. Gevolg is dat ik mbt de xbox eerst 2 gewone ones kocht, daarna een s voor 1 locatie en nu 2 one x consoles heb. Omdat ik te lui ben staat er inbmiddels 1 gewone one en een one s compleet stof te happen. Dat laatste is mn eigen schuld maar die veranderingen geven mij wel t gevoel dat ik alles moet updaten en dat kost zo redelijk wat extra geld. Dat houdt een keer op.
 • @xevulutionx

  Luxeprobleem. Alle Xbox-exclusives zijn nu inmiddels ook op de PC te spelen. Wellicht beter om een gaming PC aan te schaffen die je om de zoveel tijd kan updaten?
 • @Silverwolf
  Wel eens over gedacht maar dan zit ik nog met het probleem van de 3 locaties. Bij aankoop van ps5/ xbox scarlett houdt ik het denk ik iig voorlopig op 1 top setup op 1 locatie en laat ik de 2 one x-en dienst doen op de andere 2 plekken.
 • Ik heb ook iets opgevangen: de playstation 5 moet de playstation productcyclus verlengen. Weet niet of we daar blij mee moeten zijn, waarom niet 1 apparaat uitbrengen waar de hele familie van games op kunt blijven spelen…
 • Tja een ps5 pro is natuurlijk geen verplichting. Mensen genoeg die nu ook nog gewoon met een PS4 normal spelen… Ikzelf ben wel voorstander van een pro (mid cyclus)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren