1. 'Destiny 3 op komst, richt zich minder op beginners '

'Destiny 3 op komst, richt zich minder op beginners '

D3?

De bekende Destiny-lekker AnonTheNine beweert dat Bungie is begonnen met de ontwikkeling van Destiny 3. Meerdere details rondom de game zijn op Reddit verschenen.

Volgens Reddit-gebruiker AnonTheNine speelt Destiny 3 zich af op Europa, de maan van Jupiter. Deze locatie is al eerder een aantal keer getoond op concept art van Destiny. Daarnaast wordt benadrukt dat de volgende Destiny-game meer de focus legt op de rpg-elementen en meer 'hardcore' is dan de vorige game.

Vorige week begonnen de lekken omtrent Destiny 3 nadat er werd beweerd dat er een 'solide eerste versie' van Destiny 3 klaar was en ook operationeel was. Echter schreef AnonTheNine nu dat dit niet klopt en dat de ontwikkeling van de game nu is begonnen. Daaraan voegde hij toe dat Chris Barrett de game director gaat worden en Luke Smith ook een grote rol gaat spelen. Vervolgens verscheen een paar dagen later een foto van Europa met de woorden 'Kan niet wachten'. Wanneer werd gevraagd om een reactie, werd slechts gereageerd met 'D3'.

Destiny 2

Volgens de lekken zijn er in ieder geval een paar gebieden binnen de open wereld waar PvPvE-gevechten mogelijk. AnonTheNine maakte duidelijk dat deze gebieden echter niet hetzelfde zijn als de Dark Zone in The Division. Hieraan voegde de gebruiker toe dat het gaat om het vechten voor grondgebied en niet om te griefen. Daarnaast wordt beweerd dat Guardians in Destiny 3 beschikken over de vaardigheid 'Darkness', het tegenovergestelde van 'Light'.

Verder wordt er meer uitgelegd over het 'hardcore'-aspect van Destiny 3. Volgens AnonTheNine was Destiny 2 meer voor 'casuals' en beginners ontwikkeld en gaat Destiny 3 de volle focus leggen op de rpg-elementen. "Weet dat Destiny 3 nog meer hardcore-achtig gaat worden dan Forsaken en eindelijk het rpg-aspect gaan pushen."

Alhoewel deze hoop aan informatie afkomstig is van één lekker, staat AnonTheNine bekend voor het vooraf delen van juiste informatie van eerdere games. Zo deelde dezelfde gebruiker eerder juiste informatie over nieuwe locaties en negen subclasses in de Forsaken-uitbreiding van Destiny 2. Toch is het nog geen garantie dat alles wat is uitgelekt ook gaat kloppen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • ja, was te verwachten… had gehoopt dat ze het verder met DLC zouden doen met D2 als basis, maar zal wel weer zelfde model worden als Deel 1 en 2, dus gewoon vrolijk €150,- of meer neerleggen gespreid over 3 jaar.
 • @Soon.
  Beetje jammer inderdaad. Waarom brengen ze niet gewoon extra dungeon uit zoals the shattered throne?
 • @Soon.

  Je doet praktisch gezien hetzelfde met World of Warcraft, Final Fantasy XIV of Elder Scrolls Online.
 • @Ardyn
  Uhm nee. Er is een verschil tussen 3 keer een nieuwe game kopen met season pass en games waar je om het 1-2 jaar een expansion haal met tussendoor gratis content patchjes.
 • @ShadowhunterrX
  Ik vind destiny best tof (voornamelijk omdat ik het met 3 andere gasten degelijk speel), maar ik zie liever een soort abonnementen dienst. Kan je er namelijk voor kiezen om bepaalde uitbreidingen over te slaan. Want het is wel belachelijk dat men nu de eerste 2 Dlcs moeten kopen om Forsakken te kunnen spelen.
 • Dus dan komt er in 2020 het 3e deel uit, waarvan de base game erg karig is qua content. Vervolgens komen er twee kleine uitbreidingen die totaal 35 euro kosten. Wil je Destiny blijven spelen, dan moet je ze kopen. Dan komt er in september 2021 een grotere uitbreiding van 40 euro, die je na 20 uur ook alweer uitgespeeld hebt. Die krijgt dan af en toe een update, en vervolgens komt er in september 2022 wederom een grotere uitbreiding van 40 euro, die ook naar 20 uur is uitgespeeld. Kortom, je betaald 175 euro voor een spel, wat vervolgens erg karig is. Ik brand me er niet nog een keer aan in ieder geval.
 • @MythicZ en dan Destiny 4 in 2023… ja ik val er ook niet meer voor. Wel Destiny 2 gespeeld maar nooit de DLC gehaald. Vond Destiny heel leuk alleen jammer dat Activison zo greedy moet zijn. Wat Destiny toch minder leuk maakt.
 • Zo haken alle Noob en casual speler af en hou je de dyhards alleen, de fout van bungjie is dat destiny in het begin te weinig werelden of plekken kent. En dat sommige wapens moeilijk te krijgen zijn.
 • @darroox
  Dat wapens moeilijk te krijgen zijn vind ik niet zo'n probleem. Dat geeft je natuurlijk een reden om te spelen. Wel vind ik dat het RNG gedeelte bij raids er bijvoorbeeld uit mag gaan. Ze moeten gewoon een x aantal items geven die je als groep kan verdelen. Wij hebben zo vaak gehad dat iemand iets al 6x had gehad en een ander nog nooit.
 • Bungie maakt er echt een zooitje van en dan komen ze nu weer met een nieuw deel? Het zal wel weer hetzelfde traject aflopen van abominabel slecht totdat er een expension komt die het beter zou moeten maken, maar wel voor de prijs van een full priced priced game. Lachwekkend.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren