1. PlayStation 5-controller werkt mogelijk ook op PS4

PlayStation 5-controller werkt mogelijk ook op PS4

Een foutje van PlayStation France

Volgens de Franse website van PlayStation moet de controller van de PlayStation 5 ook werken op de PlayStation 4. Bovendien benoemt de website de controller bij de naam DS5, wat staat voor DualShock 5.

De Franse website van PlayStation heeft wellicht een detail gelekt wat de controller van de PlayStation 5 betreft. De website heeft namelijk een pagina aan waar details over de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro te bekijken zijn. Opmerkelijk genoeg, stond de DualShock 5 hier ook bij, en dat zou betekenen dat de DualShock 5-controller ook op de PlayStation 4 en de Pro werkt.

Het lijkt er dus op dat PlayStation France de officiële naam van de controller heeft onthuld. Verder is er geen nieuwe informatie van de controller opgedoken en de exacte specificaties zijn dus nog niet bekend. Daarnaast moet nog maar blijken of de PlayStation 4 werkelijk DualShock 5 gaat ondersteunen. Het kan natuurlijk ook gewoon dat er simpelweg iets misging bij PlayStation Frankrijk. Maar gezien het feit dat de informatie afkomstig is van een officiële PlayStation-website, is de informatie waarschijnlijk wel waar.

Eerder doken er al foto's en een patentaanvraag van de PlayStation 5-controller op. Wanneer de PlayStation 5 uit de doeken wordt gedaan, is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • De ps4 controller werkt ook op de ps3, dus dit is best mogelijk.
  • @Meta_coola
    Voor 80% geen rumble of PS knop die werken.
  • @ShadowhunterrX

    Nog steeds de ps4 controller werkt op de ps3
  • Andersom werkt het ook ps3-ps4 via brook converter gebruik de ps3 controller op mijn pro voor fighting games aangezien de Dpad net wat lekkerder speelt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren