1. Gerucht: EA werkt aan een Star Wars Knights of the Old Republic-remake

Gerucht: EA werkt aan een Star Wars Knights of the Old Republic-remake

Een remake of een vervolg?

Er is mogelijk een remake van de rpg Knights of the Old Republic in de maak. In 2015 was het originele gerucht al ontstaan nadat Cinilinx had gerapporteerd dat een remake van de BioWare-game in de maak was, hoewel later werd gemeld dat deze op de achterste brander is gezet. Nu komt het gerucht wederom via Cinilinx naar voren die zeggen van betrouwbare bronnen te hebben gehoord dat de remake weer op gang is.

Het originele nieuws uit 2015 werd gedeeld nadat Cinilinx van drie verschillende, betrouwbare, bronnen hetzelfde had gehoord, namelijk dat EA bezig is met een Star Wars Knights of the Old Republic-remake. De auteur, Jordan Maison, zei destijds al dat de game-industrie erg wispelturig is. "Plannen kunnen in een handomdraai veranderen of verdwijnen", zegt Maison.

Knights of the Old Republic

Toch is hij ervan overtuigd dat deze bronnen betrouwbaar zijn. In 2016 werd via deze bronnen gemeld dat het project tijdelijk naar de achtergrond werd geschoven. Nieuwe informatie van andere bronnen van Cinelinx wijst erop dat het project weer naar de voorgrond is getrokken.

Eén van deze bronnen meldt dat EA weer bezig is met de remake, de tweede bron stelt dat het niet zo zeer een remake is, maar meer een vervolg dat elementen uit de eerste twee games zou integreren in de huidige Star Wars-canon. Meer dan dit is er niet gedeeld.

EA heeft zelf nog niks gemeld over dit project, dus tot die tijd blijven dit geruchten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

 • Als ze t doen dan hoop ik dat ze ff spieken bij Resident Evil 2. Anders lekker met je ongeïnspireerde EA geld klauwen er vanaf blijven en deze Star Wars parel (het beste na de originele trilogie imo) met rust laten. Blijft één van de beste twists ooit.

  Put on the back burner. Lekker de diepvries in.
 • @JaJa_jr

  Kan er niet meer aan toevoegen inderdaad, goed gezegt
 • @JaJa_jr Ja, hopelijk maken ze er wat moois van en doe anders maar niet! Het wordt afwachten of dit ook echt iets gaat worden 0.0 Ik ben benieuwd!
 • I hope, 1 van de beste star wars game dat ik ooit heb gespeeld.
 • Hopelijk passen ze dan de combat aan, want dat is de reden dat ik niet door de originele game kon komen. Realtime please.
 • @obi-twan kenobi

  Sorry can't agree with ya. Dat vond ik juist heerlijk in de vorige kotor games dat je keuzes kon maken en de game even pauze stond.
 • @Meta_coola Niet erg toch. Meestal zijn we het wel met elkaar eens. Ik heb echt helemaal niks met turn based of pauzerende combat. Als de combat zou worden aangepast zou ik de game graag eens helemaal doorspelen.
 • @obi-twan kenobi

  Niet uitgespeeld?
 • @CyberFl nee, vond de gameplay echt niet leuk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren