1. Gerucht: Shadow of the Colossus diende als inspiratie voor Elden Ring

Gerucht: Shadow of the Colossus diende als inspiratie voor Elden Ring

Met grote uitgestrekte landschappen

Nieuwe geruchten lijken erop te wijzen dat Elden Ring gaat uitbreiden op hetgeen dat zo kenmerkend is voor From Software. Deze uitbreiding schijnen inspiratie te nemen van Shadow of the Colossus.

Elden Ring is de nieuwste game van ontwikkelaar From Software, bekend van onder andere de Dark Soul-series, Sekiro: Shadows Die Twice en Bloodborne.

Via Reddit wordt informatie van Omni gedeeld, een bron die vaker informatie van From Software deelt. Hierin wordt gemeld dat het landschap van Elden Ring geïnspireerd is door Schotland en de game een open wereld schijnt te hebben. Het openwereldaspect zou tevens zijn afgeleid van Shadow of the Colossus. In plaats van meerdere kleinere zones die samen een geheel vormen, zoals bij Dark Souls, schijnt het nu een open wereld te zijn met uitgestrekte landschappen.

Alle wezens in het landschap zijn volgens Omni dynamisch en veranderen door de tijd heen van locatie, ook is er en dag en nacht-cyclus. Naast de grote landschappen moeten er ook regio’s die de stijl van de Souls-games aanhouden aanwezig zijn, met kleinere zones. Omni zegt ook dat er een multiplayerfunctie is in Elder Ring, maar gaat verder niet in op de inhoud.

Meer dan dit wordt er niet bekendgemaakt door Omni. Met betrekking tot de betrouwbaarheid van dit lek is het altijd nog even afwachten. Omni heeft wel vaker informatie gedeeld en is ook met regelmaat correct geweest, maar het is geen feit dat dit ook echt elementen zijn in de game totdat het officieel bekendgemaakt is.

Elden Ring wordt uitgebracht voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, een releasedatum is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren